Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα – 11 απλές συμβουλές

By | May 25, 2023

Δισεκατομμύρια αμυντικά κύτταρα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο και προστατεύουν το σώμα μας από επιβλαβή βακτήρια και ιούς και τις ασθένειες που σχετίζονται με αυτά. Η καθημερινότητά μας και ο τρόπος ζωής μας είναι καθοριστικοί για την απόδοση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, γι’ αυτό μπορούμε να κάνουμε κάτι νέο κάθε μέρα για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση για την υγεία μας.

Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Όσοι κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες τη νύχτα είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από π.χ. Β. να κρυώσουν. Ωστόσο, ποιος τουλάχιστον επτά ώρες ή περισσότερες ο ύπνος έχει μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσετε.

Για να λειτουργεί καλά το ανοσοποιητικό μας σύστημα χρειάζεται Βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχείαπου προσλαμβάνεται μέσω της τροφής. Τα πιο σημαντικά περιλαμβάνουν:

  • Βιταμίνες Α, Β6, Β12, C, D και Ε
  • ψευδάργυρος
  • σελήνιο
  • σίδερο
  • χαλκός
  • δευτερογενείς φυτικές ουσίες

Πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι μέσα Δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη, ξηροί καρποί, λευκό κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερα:

  • Μούρο
  • πάπρικα
  • μπρόκολο
  • ντομάτες
  • καρότα
  • σπανάκι
  • εσπεριδοειδή
  • σταφύλια

Θα πρέπει να τρώμε εποχιακά και χρωματιστά όλο το χρόνο για να έχουμε ποικιλία στο μενού. Δοκιμάστε περιλαμβάνει τροφές που είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικές και να αποφεύγουν σε μεγάλο βαθμό τα φαγητά και τα γλυκά.

3. Πιείτε

Οι ξηροί βλεννογόνοι είναι ένας πραγματικός παράδεισος για ιούς και βακτήρια. Κολλάνε εκεί και δεν μπορούν πλέον να μεταφερθούν τόσο εύκολα. Για να αποφύγετε ιούς και βακτήρια, πρέπει να πίνετε δύο λίτρα νερό κάθε μέρα. Αυτό διατηρεί τους βλεννογόνους υγρούς.

4. Καθαρός αέρας και ήλιος

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Θα γίνει μέσω του έκθεση στον ήλιο σχηματίζεται στο δέρμα. Επομένως, θα πρέπει να κρατάμε τα χέρια και το πρόσωπό μας στον ήλιο για 20 λεπτά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Δεδομένου ότι αυτό είναι συχνά δύσκολο τους χειμερινούς μήνες, ο γιατρός μπορεί να καθορίσει την περιεκτικότητα σε βιταμίνη D στο αίμα και, εάν είναι απαραίτητο, να συνταγογραφήσει συμπληρώματα βιταμίνης D σε περίπτωση ανεπάρκειας. Το χειμώνα, όμως, δεν είναι κακή ιδέα να βγαίνουμε καθημερινά στον καθαρό αέρα, καθώς οι παθογόνοι μικροοργανισμοί σωρεύουν και πολλαπλασιάζονται σε κλειστούς χώρους με ξηρό αέρα θέρμανσης.

5. Αθλητισμός και άσκηση

Ο αθλητισμός και η άσκηση είναι δύο σωστά πράγματα ενισχυτικό του ανοσοποιητικούπου ενισχύουν το σώμα μακροπρόθεσμα. Μετά από μια αθλητική μονάδα, το σώμα αναγεννάται στις φάσεις αποκατάστασης, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των αμυντικά κύτταρα (λεμφοκύτταρα) αυξάνεται. Μακροπρόθεσμα, ο αθλητισμός έχει θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση και τις φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα. Για παράδειγμα, ο υπερβολικός λιπώδης ιστός παράγει ορμόνες που απελευθερώνονται στο σώμα φλεγμονή και επομένως μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Με ένα φυσιολογικό ποσοστό σωματικού λίπους, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει λιγότερα να το καταπολεμήσει.

6. Φιλιά

Όταν φιλιόμαστε, ανταλλάσσονται 80 εκατομμύρια μικροοργανισμοί μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Αυτά δεν είναι επικίνδυνα για ένα υγιές άτομο, αλλά διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα να εργαστεί σκληρότερα. Επιπλέον βάζει ένα φιλί ενδορφίνες δωρεάν το οποίο Μειώστε το στρες και έτσι ανακουφίστε το ανοσοποιητικό σύστημα.

7. Αποφύγετε και μειώστε το άγχος

Όποιος βρίσκεται συχνά υπό ηλεκτρικό ρεύμα όχι μόνο επιβαρύνει τα νεύρα και το καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν αυτό το άγχος μόνο όταν σβήνουν στις διακοπές, το ανοσοποιητικό σύστημα κλείνει και αρρωσταίνουν. Για να μην γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνουμε τακτικά διαλείμματα και z. Β. ένα ημέρα σπα κάντε και επισκεφθείτε τη σάουνα. Επίσης ντους αντίθεσης στο δικό σας μπάνιο τονώστε το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν θέλετε να μειώσετε το άγχος, θα πρέπει να διαχωρίσετε την εργασία από την ιδιωτική ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι καθαρές δομές, επίσης μέσα στην οικογένεια, φέρνουν τάξη και μειώνουν το καθημερινό άγχος. Οπως και αποζημίωση φυσικά θα επιστρέψει εδώ Αθλητισμός για χρήση. Από προπόνηση βαρέων βαρών μέχρι ομαδικά αθλήματα γιόγκα όλα είναι πιθανά. Είναι σημαντικό να έχετε κάτι που είναι διασκεδαστικό και όχι υποχρεωτικό.

8. Μέτρα υγιεινής

Για να αποφύγετε να αρρωστήσετε είναι επίσης μέτρα υγιεινής απαιτείται. Αυτά είναι για παράδειγμα:

  • τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι
  • Αγγίξτε το πρόσωπό σας όσο το δυνατόν λιγότερο
  • Καθαρίστε το διαμέρισμα ή το σπίτι με κανονικά καθαριστικά
  • αερίζετε τακτικά για να μεταφέρετε τα μικρόβια από τα δωμάτια

9. Να εμβολιάζεστε τακτικά

Οι εμβολιασμοί συχνά αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα για μερικές ημέρες μετά τη χορήγηση. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού το σώμα καταπολεμά αβλαβή παθογόνα αντίσωμα μορφές. Μπορεί λοιπόν να συμβεί ελαφρύς πυρετός ή ελαφρύ κρυολόγημα. Ένας αντιγριπικός εμβολιασμός που χορηγείται κάθε χρόνο υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα πολλές φορές, αφού το εμβόλιο της γρίπης επανασυναρμολογείται κάθε χρόνο λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων ιών.

10. Υγιής εντερική χλωρίδα

Μια υγιής εντερική χλωρίδα είναι το καλύτερο και το τέλος όταν πρόκειται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επειδή περίπου το 80% των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκονται στο έντερο, το έντερο και το ανοσοποιητικό σύστημα συνδέονται ιδιαίτερα στενά. Προκειμένου να ενισχυθεί φυσικά η εντερική χλωρίδα, τα προβιοτικά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα. Αυτά περιέχουν βακτήρια γαλακτικού οξέος και ζυμομύκητεςτα οποία περνούν μέσω της τροφής στα έντερα, όπου ενισχύουν ειδικά το ανοσοποιητικό σύστημα εκτοπίζοντας ανεπιθύμητα μικρόβια.

11. Γέλιο

Η ψυχή μας έχει τεράστια επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην άμυνα του οργανισμού. Αν και μπορεί να μην μας αρέσει πάντα, το γέλιο έχει συχνά θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ενισχύει τα αμυντικά κύτταρα και αφήνει το περιεχόμενο ανοσοσφαιρίνη αύξηση στο αίμα. Παρεμπιπτόντως: Αν κάτι μας καταθλίβει, είμαστε ακόμη πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *