Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τη χειρουργική επέμβαση

By | April 22, 2023

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί μετά από βλεφαροπλαστική;

Η φάση επούλωσης μετά από ανόρθωση των άνω βλεφάρων διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Ωστόσο, η διαδικασία επούλωσης σε πολλούς ασθενείς ανέρχεται σε περίπου 2 εβδομάδες. Το σώμα είναι συχνά πλήρως ανθεκτικό μετά από περίπου 4 έως 8 εβδομάδες. Αμέσως μετά την επέμβαση, τα παυσίπονα προλαμβάνουν τα οξέα συμπτώματα. Η πλειοψηφία των ασθενών είναι χωρίς πόνο μετά από λίγες μόνο ημέρες. Το πρήξιμο μετά την ανόρθωση των βλεφάρων θα πρέπει να υποχωρήσει μετά από μία ή δύο ημέρες.

Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου μετά τη διόρθωση των βλεφάρων;

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας πολύ Ησυχια και αποφύγετε τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση. Κοιμηθείτε μαζί αυτό το διάστημα ελαφρώς ανυψωμένος κορμός και δροσερός εάν είναι απαραίτητο, τα πρησμένα βλέφαρα. Μετά από περίπου 8 ημέρες, ο ειδικός τραβάει τα ράμματα. Μια αλοιφή κορτιζόνης μπορεί στη συνέχεια να προωθήσει την περαιτέρω διαδικασία επούλωσης.

Πόσο διαρκεί μια ανόρθωση βλεφάρων;

Το αποτέλεσμα μιας βλεφαροπλαστικής συνήθως διαρκεί περίπου 10 με 15 χρόνια στο. Η ακριβής αντοχή του OP ποικίλλει ανάλογα με τη διαδικασία γήρανσης, τη γενετική και τον προσωπικό τρόπο ζωής ενός ατόμου.

Πόσο συχνά μπορείτε να χειρουργείτε πεσμένα βλέφαρα;

Είναι ως επί το πλείστον δυνατό να χειρουργηθείτε ξανά με πεσμένα βλέφαρα μετά από μερικά χρόνια ή δεκαετίες χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά.

Πώς θα φαίνεστε μετά τη διαδικασία;

Μόλις ολοκληρωθεί η φάση επούλωσης μετά τη διόρθωση των βλεφάρων και υποχωρήσει όλο το πρήξιμο, θα έχετε μια πολύ πιο προσεκτική εμφάνιση. Τα πάνω βλέφαρα είναι πιο λεία, τα μάτια σας μπορούν να λάμπουν. Φαίνεσαι πλέον λιγότερο κουρασμένος, ανοιχτός και μερικές φορές ακόμη νεότερος στους γύρω σου. Συνήθως παραμένει μόνο μια λεπτή, λεπτή ουλή. Ωστόσο, αυτό είναι ελάχιστα ορατό καθώς τρέχει κατά μήκος των φυσικών πτυχών του βλεφάρου.

Πόσο κοστίζει μια βλεφαροπλαστική;

Εάν θέλετε να χειρουργήσετε τα πεσμένα βλέφαρά σας, πρέπει να κάνετε το χειρουργείο σε πολλές περιπτώσεις πληρώστε από την τσέπη σας. Το κόστος της επέμβασης είναι περίπου 2.000 με 3.000 ευρώ. Μερικοί αφαιρούν ταυτόχρονα και τους δακρυϊκούς σάκους στο κάτω βλέφαρο. Το κόστος για αυτό μπορεί να είναι έως και 3.500 ευρώ. Είναι καλύτερο να σας εκδοθεί μια μη δεσμευτική εκτίμηση κόστους.

Πότε πληρώνεται η διαδικασία από την ασφάλιση υγείας;

Τα έξοδα για ανόρθωση βλεφάρων καλύπτονται τότε – τουλάχιστον εν μέρει – από την ασφάλιση υγείας εάν α ιατρικός λόγος για τη διαδικασία παρόν. Αυτό συμβαίνει όταν τα πεσμένα βλέφαρα περιορίζουν την όραση ενός ατόμου. Ενημερωθείτε από την ασφαλιστική εταιρεία υγείας σας εκ των προτέρων για να αποφύγετε οικονομικές εκπλήξεις στη συνέχεια.