Δείτε πώς να απαλύνετε τον πόνο

By | May 3, 2023

ισχιαλγία είναι ένας νευρικός πόνος που συχνά ακτινοβολεί από την οσφυϊκή περιοχή προς τα πόδια. ισχιαλγία μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως κήλη δίσκου στους αυχενικούς σπονδύλους. Η αιτία του πόνου είναι συχνά στη σπονδυλική στήλη. Η σπονδυλική μας στήλη υποστηρίζεται από συνολικά 24 σπονδυλικά σώματα και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους ενδιάμεσα. Κάθε σπόνδυλος έχει νεύρα που συλλαμβάνουν τις παρορμήσεις του πόνου και τις μεταδίδουν στον εγκέφαλο μέσω του νωτιαίου μυελού. Εάν ένας μεσοσπονδύλιος δίσκος έχει γλιστρήσει από την πραγματική του θέση, πιέζει το ισχιακό νεύρο – εμφανίζεται έντονος πόνος. Μια μαγνητική τομογραφία παρέχει πληροφορίες σχετικά με μια ακριβή διάγνωση.

Τυπικά συμπτώματα ισχιαλγίας

Όπως με κάθε ασθένεια, ο καθένας αισθάνεται τον πόνο διαφορετικά. Μερικοί άνθρωποι με ισχιαλγία βιώνουν ήπιο πόνο, ενώ άλλοι βιώνουν έντονο πόνο. Δώστε προσοχή στα παρακάτω σημάδια του σώματός σας και αντιμετωπίστε έγκαιρα τα παράπονα.

 • Πόνος στον αυχένα, τον ώμο ή την πλάτη
 • ελαφρύ μυρμήγκιασμα στους γλουτούς, στο κάτω μέρος της πλάτης, στο πόδι ή στο πόδι
 • Χαλαρός
 • Εάν εμφανιστούν συμπτώματα όπως μούδιασμα και παράλυση στο πόδι και το πόδι, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να εξεταστούν λεπτομερώς τα εμφανή συμπτώματα.
 • Ο δύσκαμπτος αυχένας και ο μονόπλευρος πόνος στο χέρι είναι συμπτώματα της ισχιαλγίας του τραχήλου της μήτρας.

Άλλες ασθένειες, όπως η συστολή της σπονδυλικής στήλης που προκαλείται από φθορά ή σπονδυλική μετατόπιση, μπορούν επίσης να προκαλέσουν ισχιαλγία.

Θεραπεία για τον πόνο της ισχιαλγίας

Χαλαρώστε! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς την άσκηση. στην πραγματικότητα είναι τακτικές, ελαφριές κινήσεις, ασκήσεις διατάσεων και αθλήματα πλάτης αποτελεσματικά, για την αντιμετώπιση του πόνου και της δυσφορίας μιας ερεθισμένης ή τσιμπημένης ισχιαλγίας. Ωστόσο, φροντίστε να κάνετε τις ασκήσεις σωστά.

Να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε και προσπαθήστε να αποφύγετε μια άκαμπτη στάση. Μια ερεθισμένη ή παγιδευμένη ισχιαλγία επουλώνεται πιο γρήγορα με την άσκηση. Οι ασκήσεις για την πλάτη και τους γλουτούς ενισχύουν τους υποστηρικτικούς μύες της σπονδυλικής στήλης και σταθεροποιήστε τη λεκάνη. Εάν η κίνηση πονάει πολύ, σταματήστε αμέσως τις ασκήσεις. Δεν έχει νόημα η προπόνηση μέσα από τον πόνο. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό προκαλεί κράμπες στους μύες και επιδείνωση του πόνου της ισχιαλγίας.

Σε περίπτωση οξείας ισχιαλγίας, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω σημεία ως οδηγό για να μπορέσετε να κινηθείτε και να κινηθείτε ξανά γρήγορα.

 • Η πλάτη και το ισχιακό νεύρο χρειάζονται ανακούφιση αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό να είστε αρκετά χαλαροί και να μην μεταφέρετε ή σηκώνετε βαριά πράγματα. Φροντίστε το σώμα σας!
 • Μην συνηθίζετε σε μια ανακουφιστική στάση, ακόμα κι αν αυτό είναι πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε με τα συμπτώματα της ισχιαλγίας.
 • Οι ασκήσεις χαλάρωσης βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετήστε τα πόδια σας σε μια καρέκλα σε γωνία 90 μοιρών. Η λεκάνη ανακουφίζεται και οι μεγάλοι μύες στους γλουτούς γλιτώνουν.
 • Αναπνεύστε αργά και συνειδητά, ανακουφίζει από την ένταση και τροφοδοτεί τον οργανισμό με αρκετό οξυγόνο.
 • Πιείτε τσάι ή πάρτε κάψουλες που περιέχουν εκχύλισμα νυχιών διαβόλου. Το δραστικό συστατικό harpagoside που περιέχει ανακουφίζει από τον πόνο, αναστέλλει τη φλεγμονή και μειώνει το πρήξιμο.
 • Συνιστάται η επίσκεψη στον ορθοπεδικό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδικές εξετάσεις για να διαπιστώσει εάν ο πόνος οφείλεται στο ισχιακό νεύρο.
 • Η φυσιοθεραπεία μπορεί να είναι μια άλλη καλή θεραπεία για τον ισχιακό πόνο.
 • Η μέθοδος θεραπείας με ένεση που περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες έχει αποδειχθεί. Η ένεση λαμβάνεται από το αίμα του ασθενούς.
 • Εάν τίποτα από αυτά δεν βοηθά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα παυσίπονο με παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη. Μάθετε από έναν γιατρό!

Ισχιαλγία στην εγκυμοσύνη

Μια συγκεκριμένη μορφή ισχιαλγίας μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι πλέον γνωστό ότι περίπου οι μισές έγκυες γυναίκες υποφέρουν από πόνους στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Οι λόγοι για αυτό είναι οι έντονες σωματικές αλλαγές. Η αύξηση βάρους, η λιγότερη άσκηση, οι ορμονικές αλλαγές και πολλά άλλα μπορούν να επιβαρύνουν ιδιαίτερα το κάτω μέρος της πλάτης στις γυναίκες.

Ωστόσο, σε λίγες περιπτώσεις, η ισχιαλγία αναπτύσσεται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεδομένου ότι τα παυσίπονα συνιστώνται μόνο σε περιορισμένο βαθμό για οξεία, ερεθισμένη ισχιαλγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι έγκυες γυναίκες με τον τυπικό πόνο ισχιαλγίας, όπως ο πόνος στους γλουτούς, ο πόνος που ακτινοβολεί στο πόδι ή ακόμα και το μούδιασμα στα πόδια, θα πρέπει να βασίζονται στη θεραπεία άσκησης. . Με στοχευμένες ασκήσεις, μπορείτε να θέσετε τα συμπτώματα υπό έλεγχο. Ο πόνος της ισχιαλγίας συνήθως υποχωρεί από μόνος του μετά τον τοκετό.