Γι’ αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε

By | April 19, 2023

Χορευτές, ελαφρά ντυμένοι, ξαπλωμένοι σε έναν στύλο σε μια σκηνή σε ημίφως – αυτή είναι ακόμα η εικόνα που αναδύεται στο μυαλό πολλών ανθρώπων όταν ακούν τον όρο “pole dance”. Όμως τα τελευταία χρόνια, το pole dancing έχει γίνει επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές ως άθλημα – και δικαίως. Γιατί οι ασκήσεις είναι κατάλληλες ως μια έντεχνη προπόνηση για όλο το σώμα, με την οποία μπορούμε όχι μόνο να χάσουμε βάρος, αλλά και να χτίσουμε μύες.

Τι είναι το pole dancing;

Ο όρος pole dance προέρχεται από τα αγγλικά και σημαίνει κάτι σαν pole dance. Είναι μια ακολουθία του ακροβατικές χορευτικές κινήσεις, η οποία πραγματοποιείται σε μία ή περισσότερες ράβδους, οι οποίες συνήθως τοποθετούνται κάθετα μεταξύ της οροφής και του δαπέδου. ο ασκήσεις ανύψωσης και αιώρησης είναι πιο γνωστά σε σχέση με το στριπτίζ, αλλά γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή ως άθλημα.

Από πού προέρχεται το pole dance;

Οι Πολωνοί χρησιμοποιούνταν ήδη στα παραδοσιακά ασιατικά ακροβατικά για ασκήσεις χορού-αθλητισμού. Στις αρχές του 20ου αιώνα, τα περιοδεύοντα τσίρκα στις ΗΠΑ περιλάμβαναν και το pole dancing στα προγράμματά τους – κυρίως με γυναίκες καλλιτέχνες. Αυτό έγινε όλο και πιο δημοφιλές με την πάροδο του χρόνου, μετά από το οποίο άνοιξαν τα πρώτα στριπτιτζάδικα τη δεκαετία του 1950, όπου οι γυναίκες χόρευαν λάγνα στα κοντάρια για το κυρίως ανδρικό κοινό τους. Γύρω στα 30 χρόνια αργότερα, η τάση αυτή εξαπλώθηκε και στην Ευρώπη και λίγο καιρό αργότερα άνοιξαν τα πρώτα στούντιο pole dance, αρχικά με στόχο την εκπαίδευση χορευτών εκεί, αλλά στη συνέχεια και ως άθλημα για όλους τους άλλους. Στη Γερμανία υπάρχουν πλέον πάνω από 150 στούντιο pole dance και ακόμη και επαγγελματικοί διαγωνισμοί λαμβάνουν χώρα τακτικά.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτό συμβαίνει όταν ασκείστε κάθε μέρα >>

Pole dance ως προπόνηση: γιατί πρέπει να το δοκιμάσετε

Το καλύτερο πράγμα για το pole dancing είναι ότι το άθλημα είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να αποκτήσει δύναμη και να εκπαιδεύσει τόσο την ευελιξία όσο και τον συντονισμό. Η μόνη προϋπόθεση είναι να βρείτε έναν εκπαιδευτή που μπορεί να σας διδάξει τα βασικά. Τα περισσότερα στούντιο pole dance έχουν μαθήματα για διαφορετικά επίπεδα και γούστα.

Το pole dancing είναι εξαιρετικό για οικοδόμηση μυών, καθώς δουλεύει τις μυϊκές ομάδες όλου του σώματος, ιδιαίτερα τους μύες στο πάνω μέρος του σώματος, αφού χρειάζεται πολλή δύναμη για να συγκρατήσεις το σωματικό σου βάρος. Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, αυτή είναι η καλύτερη προϋπόθεση Να χάνεις βάρος. Οι μύες που καταπονούνται ιδιαίτερα είναι:

  • Ώμοι
  • Φτωχός
  • καμπτήρες ισχίου
  • Κοιλιά

Επειδή η δύναμη της λαβής σας βελτιώνεται μέσω της τακτικής προπόνησης, μπορείτε να ξεκινήσετε την προπόνηση μέσα σε λίγες εβδομάδες Τραβήξτε δημιουργώ. Λόγω των διαφορετικών κινήσεων και στροφών προς όλες τις πλευρές, θα βελτιωθεί και η δική σας ευκινησία. Η σειρά των ασκήσεων βελτιώνει επίσης τον συντονισμό σας. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο – μελέτες έχουν βρει ότι ο χορός επί κοντώ μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την επίγνωση του ίδιου του σώματος των γυναικών.

Pole fitness: 3 συμβουλές για αρχάριους

Στην αρχή, η προπόνηση του pole dance μπορεί να είναι μια πρόκληση, γιατί ιδιαίτερα οι αρχάριοι δυσκολεύονται να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος. Οι παρακάτω συμβουλές καθιστούν ευκολότερο να ξεκινήσετε:

  1. Ψεκάστε με το σώμα σας πριν την προπόνηση λακ ώστε να έχετε καλύτερο κράτημα στο κοντάρι.
  2. Επίσης, αφού το γυμνό δέρμα στο κοντάρι σας δίνει καλύτερο κράτημα, θα πρέπει ντυμένος όσο πιο ελαφριά γίνεται είναι. Για παράδειγμα, ένα κοντό σορτς και ένα αθλητικό σουτιέν είναι καλό.
  3. Είναι υπομονετικος, γιατί αρχικά είναι απολύτως φυσιολογικό οι ασκήσεις να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν σωστά λόγω έλλειψης δύναμης. Αν προπονείσαι τακτικά, σταδιακά θα χτίσεις μυς και θα δεις πρόοδο.

Επίσης ενδιαφέρον: Μάθετε να Hula Hoop: Οι καλύτερες συμβουλές για αρχάριους >>