Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε το κρασί σας στην κουζίνα

By | May 1, 2023

Το καλύτερο μέρος είναι το υπνοδωμάτιο

Όταν έχετε ψωνίσει για κρασί, το πρώτο πράγμα που έχει σημασία είναι αυτό να ακινητοποιηθεί μετά τη μεταφορά. Πριν πιείτε, τα κρασιά θα πρέπει να φυλάσσονται σε όρθια θέση για μια ή δύο ημέρες, προκειμένου να αποφευχθούν οι εναποθέσεις. Κατ’ αρχήν, η ιδανική θερμοκρασία για την αποθήκευση του κρασιού είναι μεταξύ 10 και 15 βαθμών – το ψυγείο δεν συζητείται εδώ, τουλάχιστον για το κόκκινο κρασί.

Ενδιαφέρων: Εάν το ποτό αποθηκεύεται σε μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες, παλαιώνει πολύ πιο γρήγορα και οι γεύσεις καταστρέφονται.

Συναρπαστικό άρθρο: Είναι πραγματικά καλό ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για την καρδιά;

Οι κραδασμοί και οι μυρωδιές όπως στην κουζίνα, το λεβητοστάσιο ή το πλυσταριό καταστρέφουν επίσης κάθε κρασί: Οι οσμές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στο κρασί μέσω του φελλού, οι δονήσεις και οι αλλαγές θερμοκρασίας, όπως δίπλα σε ένα πλυντήριο ρούχων, μπορούν επίσης να αλλάξουν τη γεύση του κρασιού.

Τώρα που η κρεβατοκάμαρά μας είναι συνήθως το πιο δροσερό δωμάτιο στο σπίτι, αυτό το δωμάτιο είναι τέλειο για την αποθήκευση κρασιού. Βέλτιστα, καταφέρνετε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία δωματίου σταθερή στους 18 βαθμούς. σε τελάρα κρασιού ή σχάρες μπουκαλιών, τα καλά κρασιά μπορούν να αποθηκευτούν σχεδόν ιδανικά στα επάνω ράφια της ντουλάπας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι για να αποθηκεύσετε το αγαπημένο σας κρασί: με την έξυπνη αποθήκευση, μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 100 μπουκάλια εκεί. Η ιδανική υγρασία είναι 50 έως 75 τοις εκατό – ο τακτικός αερισμός είναι απαραίτητος εάν κοιμάστε κοντά με το αγαπημένο σας ποτό.

Βρέθηκε για εσάς στο βίντεο: Πότε ένα κρασί είναι πραγματικά ξηρό ή ημίξηρο;