Γι’ αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αποσμητικό σπρέι

By | April 29, 2023

Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε τα αποσμητικά σπρέι

Αλλά για να δημιουργήσετε το λεπτό σπρέι ομίχλη, το αποσμητικό είναι προωθητικόκατά προσέγγιση προπάνιο ή βουτάνιο, προστέθηκε. Ωστόσο, αυτά θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία και, όταν εισπνέονται, μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες και την αναπνευστική οδό ως μικροσκοπικά σωματίδια. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αντιδράσεις υπερευαισθησίας, ερεθισμός των αεραγωγών και αναπνευστικά προβλήματα, πονοκέφαλοι, κόπωση και διαταραχές ύπνου. Επιπλέον, τα αποσμητικά σπρέι περιέχουν και άλλα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία όπως parabens, φθαλικές ενώσεις, triclosan και αλουμίνιο. Αυτά τα συστατικά περιλαμβάνονται Καρκίνος, Αλτσχάιμερ και ορμονικές διαταραχές συνδεδεμένος.

Οι χημικές ουσίες και οι πλαστικές συσκευασίες ρυπαίνουν το περιβάλλον

Επιπλέον, δεν υποφέρει μόνο η υγεία από τα αποσμητικά σπρέι. Τα χημικά και οι πλαστικές συσκευασίες που περιέχουν αποτελούν επίσης μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Τα αποσμητικά με σπρέι εφαρμόζονται στο δέρμα από απόσταση. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα κλάσμα του περιεχομένου μπαίνει κάτω από τη μασχάλη. Αυτό διασφαλίζει ότι αυξάνεται η κατανάλωση του αποσμητικού και, κατά συνέπεια, των απορριμμάτων συσκευασίας.

Η καλύτερη εναλλακτική: αποσμητικές κρέμες ή αποσμητικά roll-on. Ειδικά οι αποσμητικές κρέμες δεν χαρακτηρίζονται μόνο από τη φυσικότητα και τη βιωσιμότητά τους, αλλά και από τη μέγιστη ανοχή τους στο δέρμα. Οι κρέμες κάνουν χωρίς αμφισβητήσιμα συστατικά και λειτουργούν για αρκετές ώρες. Στο άρθρο μας Αειφόρα αποσμητικά: Τα 4 καλύτερα προϊόντα, συγκεντρώσαμε τέσσερις υπέροχες εναλλακτικές λύσεις για εσάς.