Γιατί το στήθος σου μικραίνει ξαφνικά

By | May 27, 2023

Το στήθος αλλάζει συνεχώς

Το σώμα μας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής μας, όπως και το στήθος μας. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του κύκλου, το στήθος είναι μερικές φορές πιο σφριγηλό και γεμάτο. Για παράδειγμα, όταν πλησιάζει η περίοδός σας, το στήθος σας μπορεί να σφίξει άβολα λόγω κατακράτησης νερού. Η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να τονώσει την ανάπτυξη του μαστού. Αλλά το στήθος όχι μόνο μπορεί να γίνει μεγαλύτερο, αλλά μπορεί επίσης να μικρύνει και να χάσει την πληρότητά του. Γιατί αυτό? Θα σας τα πούμε παρακάτω!

3 λόγοι για τους οποίους το στήθος σου είναι μικρότερο

1. Εμμηνόπαυση

Ειδικά οι μεσήλικες γυναίκες παρατηρούν ότι το στήθος τους γίνεται μικρότερο κατά την εμμηνόπαυση. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι ωοθήκες παράγουν λιγότερα οιστρογόνα και τα μειωμένα επίπεδα ορμονών μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στο στήθος σας. Η συνέπεια; Ο ιστός υποχωρεί και ως αποτέλεσμα το στήθος γίνεται μικρότερο.

2. Αντισυλληπτικά χάπια

Έχετε σταματήσει να παίρνετε το χάπι; Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί το στήθος σας έχει γίνει μικρότερο. Το ορμονικό αντισυλληπτικό περιέχει προγεστίνες και οιστρογόνα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του μεγέθους του μαστού. Επιπλέον, το χάπι μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση περισσότερου νερού στον ιστό του σώματος – και συνεπώς στους μαστούς.

3. Απώλεια βάρους

Έχασες μερικά κιλά; Τότε η απώλεια βάρους είναι συνήθως αισθητή σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μαστών! Γιατί εκτός από αδενικό ιστό, το στήθος αποτελείται επίσης σε μεγάλο βαθμό από λίπος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *