Γιατί πρέπει να βασίζεστε στο γιαούρτι

By | May 22, 2023

3 λόγοι για τους οποίους το γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

1. Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας και στη μείωση της όρεξης. Σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Διατροφής (DGE), οι άνθρωποι χρειάζονται 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα. Ένας ενήλικας που ζυγίζει 80 κιλά χρειάζεται περίπου 64 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Υπολογιζόμενο ανά 100 γραμμάρια, το κανονικό γιαούρτι περιέχει συνήθως μεταξύ 4,5 και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης – το ελληνικό γιαούρτι είναι μεταξύ των πρωτοπόρων. Έτσι, το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους.

>> Αυτό συμβαίνει όταν τρώτε γιαούρτι κάθε μέρα

2. Χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες

Το γιαούρτι είναι γενικά χαμηλότερο σε θερμίδες από άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί ή η κρέμα. Το φυσικό γιαούρτι έχει περίπου 65 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Έτσι, εάν ακολουθείτε μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων, το γιαούρτι μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε την πείνα χωρίς να καταναλώνετε πολλές θερμίδες. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί επιβεβαιώνει επίσης την επίδραση στην απώλεια βάρους που μπορεί να έχει το γαλακτοκομικό προϊόν: Τα άτομα που ενσωμάτωσαν το προϊόν αδυνατίσματος στη διατροφή τους καθημερινά έχασαν έως και 81 τοις εκατό του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα γιαούρτια ίδια. Οι κρυμμένες παγίδες ζάχαρης καραδοκούν ιδιαίτερα στα γιαούρτια φρούτων ή σε προϊόντα με πρόσθετα όπως η γκρανόλα και τα παρόμοια. Πάνω απ’ όλα, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην περιεκτικότητα σε ζάχαρη – και επιλέξτε ιδανικά φυσικές ποικιλίες με λίγα λιπαρά και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Το μέγεθος της μερίδας σας είναι επίσης κρίσιμο για να αποφύγετε το πλεόνασμα θερμίδων.

>> 3 γνωστές εναλλακτικές επιλογές για vegan γιαουρτιού είναι πραγματικά τόσο υγιεινές

3. Προβιοτικά

Ίσως το έχετε ξανακούσει: το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά βακτήρια που υποστηρίζουν μια υγιή εντερική χλωρίδα. Η υγιής εντερική χλωρίδα είναι σημαντική για την πέψη – και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου υπέρβαρου και παχυσαρκίας. Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε πεπτικά προβλήματα όπως διάρροια, μετεωρισμός και δυσκοιλιότητα. Βασικά, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός μας χαίρεται. Γιατί: Το γαλακτοκομικό προϊόν περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη Β12 και κάλιο. Αυτά τα συστατικά είναι σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας των οστών μας, την οικοδόμηση μυών και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

>> Γλείψτε το καπάκι του γιαουρτιού: είναι πραγματικά τόσο επικίνδυνο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *