Γιατί ένα καλό στρώμα είναι κρίσιμο για έναν καλό ύπνο

By | May 23, 2023

Όποιος ξυπνά κάθε πρωί με πόνο στην πλάτη και νιώθει ότι έχει «φθαρεί» θα πρέπει να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο στρώμα του. Μπορεί να είναι πολύ σκληρό ή πολύ μαλακό, να μην έχει ρυθμιστεί σωστά το πλαίσιο με πηχάκια ή ότι το υλικό δεν είναι κατάλληλο για μεμονωμένες ανάγκες. Στη συνέχεια, εξηγούμε τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά του κατάλληλου στρώματος για να μπορέσετε να ανακουφίσετε βέλτιστα το σώμα τη νύχτα. Και γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Καλό στρώμα, καλό ύπνο

Ο ύπνος χρησιμοποιείται για την αναγέννηση του σώματος και του νου. Επομένως πρέπει να είναι ξεκούραστος. Εκτός από παράγοντες όπως το εσωτερικό κλίμα, η διατροφή, η άσκηση, τα επίπεδα άγχους και οι συνθήκες θορύβου και φωτός, η επιλογή του σωστού στρώματος παίζει σημαντικό ρόλο στον υγιή ύπνο. Ιδανικά, το στρώμα υποστηρίζει τις κινήσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου και προάγει τη χαλάρωση των μυών και την υγεία των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Αυτά γεμίζουν με νέο υγρό κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε να μπορούν να εκτελέσουν τις εργασίες τους στο σώμα ξανά την επόμενη μέρα.

Πότε είναι ώρα για νέο στρώμα;

Κατά κανόνα, εάν το στρώμα είναι άνω των επτά ετών, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε προβλήματα στην πλάτη.

Πρώτα από όλα: το σωστό κρεβάτι

Πριν επιλέξετε ένα στρώμα, το κρεβάτι δεν πρέπει να λείπει ως βάση. Συνιστώνται μεμονωμένα κρεβάτια από μασίφ ξύλο της Möbel-Eins. Ένα κρεβάτι από μασίφ ξύλο κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ξύλο που είναι συμπαγές και καλά φινιρισμένο είναι προτιμότερο από κρεβάτια κατασκευασμένα με μέταλλο, πλαστικό, κόλλα, βερνίκι ή συντηρητικά ξύλου. Τα κρεβάτια από ξύλο, που εκπέμπουν φυσικά αιθέρια έλαια κατά τη διάρκεια του ύπνου και έχουν επίδραση στον ύπνο, είναι ευεργετικά.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα στρώμα;

Το στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται στο σώμα και τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Η λίστα ελέγχου περιλαμβάνει τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Οι οποίες θέση ύπνου προτιμάται (πλαϊνοί στρωτήρες, πίσω κρεβατοκάμαρες ή στομάχι που κοιμάται)?
  • Υπάρχει αλλεργία;
  • Για το οποίο σωματικό βάρος πρέπει το στρώμα να είναι κατάλληλο;
  • Πόσο εύκαμπτο πρέπει να είναι το στρώμα, πόσο προσαρμόσιμο;
  • Πόσο μαλακό ή πόσο σταθερό πρέπει να είναι το στρώμα για μένα;
  • Από τι υλικό πρέπει να είναι κατασκευασμένο (λάτεξ, ψυχρός αφρός ή εσωτερικό ελατήριο);

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν οι αγοραστές στρώματος. Σε κάθε περίπτωση, ένα στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται τέλεια στο σώμα. Η λεκάνη και οι ώμοι πρέπει να βυθίζονται άνετα. Ο λαιμός, η πλάτη των γονάτων και η οσφύ πρέπει να στηρίζονται από το στρώμα σε ύπτια θέση. Θα έπρεπε βαθμό σκληρότητας του στρώματος πρέπει να είναι αρκετά ψηλά ώστε να σταθεροποιεί το σώμα. Ολόκληρο το σώμα πρέπει να μπορεί να βρίσκεται χωρίς σημεία πίεσης. Αυτό είναι σημαντικό γιατί τα σημεία πίεσης μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση. Τα καλά στρώματα διασφαλίζουν ότι το φορτίο πίεσης κατανέμεται ομοιόμορφα. Πάνω απ ‘όλα, τοποθετεί βέλτιστα τη σπονδυλική στήλη έτσι ώστε οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι να μπορούν να ανακάμψουν και η πλάτη να χαλαρώσει.

Από τι υλικό πρέπει να είναι κατασκευασμένο το στρώμα;

Τα κοινά μοντέλα αποτελούνται από:

  • Κρύος αφρός: Αφρός χωρίς θερμότητα (πολυόλη και ισοκυανικό).
  • πυρήνας ελατηρίου: Μεταλλικά ελατήρια με τσέπη εσωτερικά.
  • Κόμμι: Φυσικό λατέξ ή συνθετικό λατέξ

κρύος αφρός

Ένα στρώμα κρύου αφρού είναι κατάλληλο για παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα που πάσχουν από αλλεργίες και άτομα με πόνους στην πλάτη. Υποστηρίζει το σώμα σε όλες τις θέσεις ύπνου. Το point-elastic εφέ προσαρμόζεται σε κάθε ζώνη του σώματος, υποστηρίζει και ανακουφίζει. Ο πυρήνας κρύου αφρού εξασφαλίζει τη βέλτιστη μεταφορά υγρασίας και εξουδετερώνει τα ακάρεα σκόνης. Δεδομένου ότι ο κρύος αφρός αποθηκεύει καλά τη θερμότητα, αυτός ο τύπος στρώματος είναι κατάλληλος για άτομα που παγώνουν εύκολα τη νύχτα.

πυρήνας ελατηρίου

Το στρώμα εσωτερικού ελατηρίου υποστηρίζει καλά το σώμα και είναι ανθεκτικό. Τα κενά μεταξύ των ελατηρίων εγγυώνται καλή κυκλοφορία αέρα. Τα στρώματα Innerspring είναι καλά για άτομα που ιδρώνουν πολύ ή απλώς τους αρέσει να κοιμούνται πιο δροσερά. Τα στρώματα Innerspring είναι κατά μέσο όρο φθηνά. Δεδομένου ότι είναι σταθερά, είναι κατάλληλα για άτομα με υψηλότερο σωματικό βάρος καθώς και για άτομα που κοιμούνται στο στομάχι και την πλάτη. Το πλαίσιο με πηχάκια για ένα στρώμα με ελατήρια δεν πρέπει να είναι ρυθμιζόμενο.

κόμμι

Ένα φυσικό στρώμα λατέξ μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, ειδικά για πάσχοντες από αλλεργίες. Τα ακάρεα έχουν λίγες πιθανότητες με αυτό το υλικό. Με συνθετικό κόμμι Από την άλλη πλευρά, η χαμηλή αναπνοή μπορεί να είναι μειονεκτική. Ωστόσο, η ακριβής προσαρμογή στο σώμα, η σταθερότητα και η μακροζωία είναι συμφέρουσες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *