Βιώσιμα αρώματα: προσοχή με τα συστατικά

By | May 10, 2023

Πλένουμε τα μαλλιά μας με συμπαγές σαμπουάν, βουρτσίζουμε τα δόντια μας με την οδοντόβουρτσα μπαμπού ή χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενα επιθέματα για ντεμακιγιάζ. Προσπαθούμε όλο και περισσότερο να κάνουμε την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης πιο βιώσιμη. Αλλά όσον αφορά τα αρώματα, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνουμε. Το 2012, η ​​Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπονέθηκε ότι τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στα αρώματα μπορεί να οδηγήσουν σε επαληθεύσιμες αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα. Τον Αύγουστο του 2017, τα τρία αρώματα Lyral, Atranol και Chloratranol τελικά απαγορεύτηκε. Τα αρώματα που περιέχουν αυτά τα αρώματα μπορούν να πωληθούν μόνο μέχρι το τέλος του 2021.

Αμφισβητούμενα συστατικά σε συμβατικά αρώματα

Αλλά δυστυχώς υπάρχουν άλλα προβλήματα: Πολλά αρώματα περιέχουν το φίλτρο UV αιθυλεξυλμεθοξυκινναμικό οξύ, το οποίο διασφαλίζει ότι το άρωμα μυρίζει καλά ακόμα και σε έντονο ηλιακό φως. Αν και υπάρχει υποψία ότι έχει ορμονική επίδραση, είναι συχνά συστατικό αρωμάτων. Δεν υπάρχει πλέον στις αντηλιακές κρέμες. Το άρωμα μόσχου επίσης απαγορεύεται όλο και περισσότερο από τη φιάλη, καθώς είναι δύσκολο να βιοαποικοδομηθεί και να εισχωρήσει στα υπόγεια νερά. Επιπλέον, ο μόσχος μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα, θα μπορούσε να ανιχνευθεί στο μητρικό γάλα. Τα τεχνητά χρώματα στα μπουκάλια είναι επίσης κάθε άλλο παρά υγιεινά, καθώς είναι αλλεργιογόνα και δυνητικά καρκινογόνα.

Βιώσιμα αρώματα: Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτά τα συστατικά

Εάν θέλετε να βασιστείτε σε βιώσιμα ή καθαρά αρώματα στο μέλλον, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα φυσικά συστατικά όταν συνθέτετε το άρωμα. Αυτά περιλαμβάνουν έλαια, αποστάγματα ή εκχυλίσματα από φυσικές ουσίες όπως λουλούδια ή ξύλο. Επιπλέον, δεν πρέπει να περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης. Η φιάλη και η συσκευασία πρέπει να είναι ανακυκλώσιμα και οι πρώτες ύλες να προέρχονται από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια. Δυστυχώς, δεν λειτουργεί εντελώς χωρίς χημικά, αφού η παρασκευή ενός αρώματος είναι μια χημική διαδικασία που απαιτεί αλκοόλ. Αλλά ο γενικός κανόνας είναι: όσο λιγότερες συνθετικές ουσίες περιέχει, τόσο πιο απαλό είναι με το δέρμα. Τα αρώματα έχουν πάψει εδώ και καιρό να υπάρχουν στα μπουκάλια με σπρέι – ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν στερεά ή κρεμ αρώματα που συνήθως δεν περιέχουν αλκοόλ.

Sustainable άρωμα: Τα πιο όμορφα αρώματα

Βίντεο: Vegan make-up – πόσο καλά είναι τα vegan foundation;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *