Αφόρητος εμμηνορροϊκός πόνος – τι να κάνετε;

By | May 18, 2023

Αφόρητος εμμηνορροϊκός πόνος – τι να κάνετε;

Όποιος υποφέρει από πόνους στην εμμηνόρροια μπορεί αρχικά να χρησιμοποιήσει σπιτικές θεραπείες για να προσφέρει ανακούφιση. ζεστασιά χαλαρώνει και έχει αντισπασμωδική δράση, γι’ αυτό ένα μπουκάλι με ζεστό νερό ή ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στα συμπτώματα. Ένα ζεστό μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα ευχάριστο Μαξιλαράκι κοιλιάς με χαμομήλι είναι. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε βραστό νερό πάνω από μία έως δύο κουταλιές της σούπας άνθη χαμομηλιού. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, βυθίστε μια πετσέτα στο μείγμα (προσοχή σε πιθανά εγκαύματα) και στύψτε την. Στη συνέχεια τυλίξτε γύρω από το στομάχι. Επίσης πρέπει περιτύλιγμα πατάτας, μασάζ στην κοιλιά, ομαλή κίνηση και με τη μορφή της γιόγκα Τσάι από φαρμακευτικά φυτά μπορεί να προσφέρει μια θεραπεία. Οι δημοφιλείς τύποι τσαγιού περιλαμβάνουν το φασκόμηλο, το τζίντζερ, το yarrow, το αγνό δέντρο, το γυναικείο μανδύα ή το βότανο του Αγίου Ιωάννη. Επιπλέον, το βελονισμό λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσει με έντονο πόνο της περιόδου.

Εάν οι φυσικές θεραπείες στο σπίτι δεν έχουν αποτέλεσμα, καλό είναι να τις πάρετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη ή η δικλοφενάκη. Αυτά αναστέλλουν την παραγωγή προσταγλανδινών, η οποία με τη σειρά της ανακουφίζει από τον πόνο της περιόδου. Δεδομένου ότι τα παυσίπονα επιτίθενται στο βλεννογόνο του στομάχου, δεν πρέπει να λαμβάνονται πολύ συχνά. Εναλλακτικά, μπορεί να ληφθεί ένα σκεύασμα που προστατεύει τον γαστρικό βλεννογόνο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, θα πρέπει σε περίπτωση έντονου εμμηνορροϊκού πόνου ιατρική συμβουλή ενημερώνομαι. Για παράδειγμα, εάν οι κράμπες εμφανιστούν ξαφνικά ή είναι ασυνήθιστα σοβαρές και/ή υπάρχει ασυνήθιστα βαριά αιμορραγία, θα πρέπει να ελέγξετε τα συμπτώματα από γιατρό για να αποκλειστούν σοβαρές αιτίες.

Επίσης συναρπαστικό: Τα καλύτερα φυτικά φάρμακα για τον πόνο της περιόδου >>

Ενδομητρίωση ή πόνος περιόδου;

Δεδομένου ότι ο πόνος είναι πάντα υποκειμενικός, είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ σοβαρού εμμηνορροϊκού πόνου και ενδομητρίωσης χωρίς εξέταση. Γενικά, οι κράμπες που είναι τόσο έντονες που βλάπτουν σοβαρά την ποιότητα ζωής δεν είναι φυσιολογικές. Τυπικά εμφανίζονται και στην ενδομητρίωση Πόνος κατά τη διάρκεια ή μετά την επαφή επί. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν παράπονα όπως π.χ ναυτία, Κάνω εμετό και Διάρροια Έλα. Εάν οι εστίες της ενδομητρίωσης εγκατασταθούν σε όργανα όπως η ουροδόχος κύστη ή το έντερο, μπορεί επίσης να εμφανιστούν προβλήματα με την ούρηση ή τις κινήσεις του εντέρου. Εάν έχετε αμφιβολίες, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε ιατρική συμβουλή. Με τη βοήθεια διαφόρων εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της κοιλιακής κοιλότητας, μπορεί να διευκρινιστεί ξεκάθαρα εάν τα συμπτώματα είναι ενδομητρίωση ή όχι.

Επίσης συναρπαστικό: Ενδομητρίωση – συμπτώματα, θεραπεία και αιτίες >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *