Αφεντικό της KBV Gassen: Η πανδημία του κορωνοϊού τελειώνει την άνοιξη

By | May 3, 2023

Αυτά τα νέα τα περιμέναμε πολύ καιρό: Η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να τελειώσει την άνοιξη. Αντίθετο από Rheinische Post δήλωσε ο Andreas Gassen, επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Νόμιμων Ιατρών Ασφάλισης Υγείας: «Υποθέτω ότι την άνοιξη του 2022 ο κορωνοϊός θα τελειώσει». Αυτή την εκτίμηση συμμερίζονται και οι επιστήμονες.

Άνοιξη 2022: Περισσότερα άτομα εμβολιάστηκαν και ανάρρωσαν

Ο αριθμός των λοιμώξεων θα αυξηθεί ξανά το φθινόπωρο, αλλά αρκετοί άνθρωποι θα εμβολιαστούν την άνοιξη και ο αριθμός των ατόμων που έχουν αναρρώσει θα αυξηθεί επίσης. «Οι περιορισμοί θα γίνουν τότε μάλλον εντελώς περιττοί». Ο Gassen αναμένει ότι ο αριθμός των σοβαρά ασθενών θα παραμείνει κάτω από την τιμή από τον περασμένο χειμώνα.

Από το 2022: Εμβόλιο για όλους – συμπεριλαμβανομένων των μωρών

Ο Florian Hoffmann, Γενικός Γραμματέας της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης για την Εντατική και Επείγουσα Ιατρική (DIVI), αναμένει εμβόλια και για βρέφη από το 2022. Σε συνομιλία με τις εφημερίδες του Ομάδα πολυμέσων Funke Ο Χόφμαν δήλωσε: «Υποθέτουμε ακράδαντα ότι από το επόμενο έτος θα υπάρχουν εμβόλια για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και εγκεκριμένα μέχρι νεογνά». Οι κατασκευαστές εμβολίων Biontech και Moderna εκτελούν επί του παρόντος διάφορες μελέτες, μερικές με βρέφη. «Υποθέτουμε ακράδαντα ότι θα είναι από την επόμενη χρονιά Εμβόλια για όλες τις ηλικίες θα επιτρέπεται, ακόμη και μέχρι νεογέννητα”, λέει ο Χόφμαν. Ο Χόφμαν αναμένει ένα εμβόλιο για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών μέχρι το τέλος του έτους. Αυτή η ομάδα αναμένεται να λάβει μειωμένη δόση εμβολίου.

Πηγές: spiegel.de, rnd.de