Αφαιρέστε τη γυναικεία γενειάδα – 5 κατάλληλες μέθοδοι

By | April 29, 2023

Να αφαιρεθεί η γυναικεία γενειάδα; Εδώ έρχονται 6 μέθοδοι

1. Μαδήστε

Ωχ! Ακόμα κι αν τραβάει, το μάδημα μιας γυναικείας γενειάδας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκια για να αφαιρέσετε μεμονωμένες τρίχες με στοχευμένο τρόπο. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά εάν τα μαλλιά είναι μάλλον σφιχτά και σκούρα. Αν στη συνέχεια πιάσεις τις τρίχες από τις ρίζες, θα ξεκουραστείς και λίγο περισσότερο. Η αναγέννηση παίρνει λίγο χρόνο!

2. Μεγαλώστε

Είναι εξίσου επώδυνο, αλλά αποτελεσματικό, να αφαιρέσετε τα γένια της γυναίκας με ζεστό κερί. Ένα στρώμα ζεστού κεριού εφαρμόζεται στο άνω χείλος. Αφού σκληρύνει, τραβιέται ξανά με ένα γρήγορο τράνταγμα. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και τέσσερις εβδομάδες. Μπορείτε να κάνετε την αποτρίχωση μόνοι σας με ένα σετ ζεστού κεριού από το φαρμακείο, αλλά συνιστάται επίσκεψη στην αισθητικό.

Επίσης ενδιαφέρον: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ζαχαρόπαστα για αποτρίχωση! >>

3. Ξύρισμα

Το ξύρισμα είναι πιο γρήγορο και πολύ λιγότερο επώδυνο. Προσοχή όμως: Με αυτή τη μέθοδο, οι τρίχες ξαναβγαίνουν γρήγορα και υπάρχει επίσης μια αίσθηση απότομη στο δέρμα που γνωρίζετε αν ξυρίζετε τα πόδια σας τακτικά. Σκεφτείτε λοιπόν καλά αν αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης είναι πραγματικά κάτι για εσάς. Αν ναι: Υπάρχουν ακόμη και ειδικά ξυράφια για την αφαίρεση των τριχών της γυναικείας γενειάδας!

4. Λεύκανση

Ανώδυνο, φθηνό και γρήγορα: Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η λεύκανση θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα γένια μιας γυναίκας. Οι τρίχες διατηρούνται έτσι, αλλά δεν είναι πλέον τόσο ορατές. Μπορείτε ακόμα να αισθανθείτε την κυρία γενειάδα. Επιπλέον, η λευκαντική κρέμα μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα πάνω από το άνω χείλος, γεγονός που εφιστά την προσοχή στην πληγείσα περιοχή.

5. Αποτριχωτική κρέμα

Φαίνεται εξίσου εύκολο να αφαιρέσετε τις ενοχλητικές τρίχες με μια αποτριχωτική κρέμα. Αν δεν υπήρχε αυτή η θειούχα μυρωδιά στη μύτη σας… Επιπλέον, το δέρμα σας θα μπορούσε επίσης να ερεθιστεί με αυτήν τη μέθοδο εάν υπερβείτε τον καθορισμένο χρόνο έκθεσης. Αλλά: Η χρήση αποτριχωτικής κρέμας είναι παιδικό παιχνίδι – και εντελώς ανώδυνη!

6. Αποτρίχωση

Σε αντίθεση με το κλασικό ξύρισμα, κατά την αποτρίχωση, η τρίχα τραβιέται μαζί με τη ρίζα χρησιμοποιώντας περιστρεφόμενα τσιμπιδάκια – με το πλεονέκτημα ότι το δέρμα παραμένει λείο για έως και τρεις εβδομάδες και οι τρίχες συνήθως επανέρχονται λιγότερο ορατά. Ωστόσο, αυτός ο τύπος αποτρίχωσης συνδέεται επίσης με περισσότερο πόνο, τον οποίο πρέπει να συνηθίσουν οι αρχάριοι της αποτρίχωσης.

Επίσης ενδιαφέρον: Ανώδυνη αποτρίχωση – 6 συμβουλές >>

Φροντίστε καλά το δέρμα σας μετά

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε τελικά: Για να αποφύγετε το κοκκίνισμα και τον ερεθισμό του δέρματος, θα πρέπει να φροντίζετε καλά το δέρμα σας μετά. Για να κλείσετε τους πόρους, δροσίστε για λίγο το δέρμα σας με κρύο νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική και ενυδατική κρέμα – τα προϊόντα με αλόη βέρα είναι κατάλληλα.

Σπιτικές θεραπείες για λεύκανση

Αν θέλετε να φωτίσετε τις τρίχες στο πάνω χείλος με σπιτικές θεραπείες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νερό αγγουριού και χυμό λεμονιού. Αυτά πρέπει να εφαρμόζονται στο γυναικείο γένι πολλές φορές την ημέρα και να αφήνονται για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε ξανά. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν ενδείκνυται για σκούρα μαλλιά στο άνω χείλος, καθώς μπορεί μόνο να φωτίσει ελαφρώς τις τρίχες.