Αυτό το συστατικό κουζίνας ξεπερνά κάθε αποσμητικό χώρου

By | April 30, 2023

Η μαγειρική σόδα είναι άλλος ένας εξοντωτής της μυρωδιάς

Είτε αθλητικά παπούτσια, πουκάμισο για τρέξιμο, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο ή πλυντήριο ρούχων – η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό εξουδετερωτικό οσμών που όλοι έχουμε στην κουζίνα: είναι σε μπέικιν πάουντερ. Η μαγειρική σόδα και η μαγειρική σόδα δεν είναι το ίδιο, αλλά η μαγειρική σόδα, ή διττανθρακικό νάτριο, είναι ένα συστατικό στη μαγειρική σόδα. Αυτό περιέχει επίσης ένα συστατικό οξύ και άμυλο.

Παρόλα αυτά είναι ιδανικό ως α Δολοφόνοι της μυρωδιάς, για παράδειγμα στο ψυγείο: Τοποθετήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα πιάτο ή μπολ και βάλτε το στο ψυγείο. Η μαγειρική σόδα δεσμεύει τις δυσάρεστες οσμές μέσα σε λίγες ώρες.

ΠΟΥ αθλητικά παπούτσια με άσχημη μυρωδιά απλά βάλτε μέσα μια αεροδιαπερατή σακούλα με μαγειρική σόδα. μετά από λίγες ώρες η μυρωδιά έχει φύγει.

Επίσης ενδιαφέρον: Οι 5 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για την κακοσμία των ποδιών

Ακόμα και το δικό σου Μπορείτε να καθαρίσετε το στρώμα με μαγειρική σόδα. Απλώς ανακατέψτε 100 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ με μερικές σταγόνες αρωματικό λάδι της επιλογής σας και απλώστε το χαλαρά στο στρώμα (ενδεχομένως χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι με μεγάλες τρύπες για να βοηθήσετε). Μετά από χρόνο έκθεσης 15 έως 30 λεπτών, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μαγειρική σόδα με ηλεκτρική σκούπα και να προσβλέπετε σε ένα αρωματικό στρώμα.

Ακόμη και βουλωμένες αποχετεύσεις μπορεί να καθαριστεί με μαγειρική σόδα: Απλώς βάλτε μαγειρική σόδα στο στεγνό στόμιο και ρίξτε μισό φλιτζάνι ξύδι στη συνέχεια. Το μείγμα μαγειρικής σόδας-ξυδιού αφρίζει πρώτα, αργότερα μπορείτε να το ξεπλύνετε στην αποχέτευση με ζεστό νερό.