Αυτό το ισχυρό συστατικό είναι πιο αποτελεσματικό από οποιονδήποτε ορό ρετινόλης

By | May 18, 2023

Αυτό το θαυματουργό συστατικό έχει 20 φορές τη δύναμη της ρετινόλης

Μιλάμε για το δραστικό συστατικό τρετινοΐνη – ένας πράκτορας υψηλής ισχύος που γήρανση του δέρματος, Πτυχή, υπερμελάγχρωση και κηλίδες ηλικίας μπορεί να μειώσει και να αποτρέψει. Η τρετινοΐνη είναι από καιρό γνωστή και περιζήτητη στις ΗΠΑ. Τώρα η τάση της ομορφιάς μεταδίδεται και στη Γερμανία. Τι είναι όμως ακριβώς η τρετινοΐνη;

Όπως η καλλυντική ρετινόλη και ο αμφιβληστροειδής (χωρίς συνταγή), η τρετινοΐνη ανήκει στο λεγόμενο Ρετινοειδή/Οξέα Βιταμίνης Α. Τα αποτελέσματα αυτών των συστατικών είναι πολύ παρόμοια. Μετά την εφαρμογή καλλυντικής ρετινόλης ή αμφιβληστροειδούς, το δέρμα μετατρέπει τις ουσίες σε τρετινοΐνη, η οποία στη συνέχεια δρα ως ενεργή μορφή στο δέρμα.

Ποιο είναι λοιπόν το πλεονέκτημα της απευθείας χορήγησης τρετινοΐνης;
Εφόσον τα βήματα μετατροπής παραλείπονται, το Tretinoin απευθείας ως ενεργή μορφή σε επηρεάζουν το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι η τρετινοΐνη είναι πολλές φορές πιο αποτελεσματική από την καλλυντική ρετινόλη.

Σπουδαίος: Τρετινοΐνη είναι ιατρική συνταγή και διατίθεται μόνο μέσω θεραπείας από γιατρό. Αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας τηλεϊατρική, για παράδειγμα μέσω Formel Skin: Μια εταιρεία καλλυντικών από το Βερολίνο που προσφέρει θεραπεία ρυτίδων με το θαυματουργό ενεργό συστατικό για πρώτη φορά στη Γερμανία: Εκτός από διάφορα ενεργά συστατικά ιατρικής και φροντίδας (π.χ. πανθενόλη ), που χρησιμοποιεί το Formel Skin στη νέα του φόρμουλα βραδείας γήρανσης περιλαμβάνει επίσης το δραστικό συστατικό τρετινοΐνη. Κατέχει ένα 20 φορές υψηλότερη ισχύ σε σύγκριση με την καλλυντική ρετινόλη, υπόσχονται οι ειδικοί στο δέρμα.

Πώς λειτουργεί η τρετινοΐνη στο δέρμα;

Τα θετικά αποτελέσματα της τρετινοΐνης περιλαμβάνουν:

  • Το ενεργό συστατικό ενισχύει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου από το ίδιο το σώμα στα κύτταρα του δέρματος – και έτσι τακτοποιεί τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες με στοχευμένο τρόπο.
  • Η τρετινοΐνη αναστέλλει τη διάσπαση της ελαστίνης στα κύτταρα του δέρματος. Η συνέπεια; Αυξημένη ελαστικότητα δέρματος.
  • Οι μετατοπίσεις χρωστικών στο δέρμα αντισταθμίζονται.
  • Διεγείρεται η κυτταρική ανανέωση του δέρματος.
  • Η λειτουργία φραγμού του δέρματος είναι αυξημένη.
  • Οι πόροι καθαρίζονται και τα μαύρα στίγματα και οι ακαθαρσίες απομακρύνονται.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Κατ ‘αρχήν, μπορεί να εμφανιστούν ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά συνήθως είναι εύκολο να ελεγχθούν.

“Απλώς ξεκινάτε τη θεραπεία με σχετικά χαμηλή συγκέντρωση και την αυξάνετε βήμα προς βήμα εάν είναι καλά ανεκτή. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν ξεφλούδισμα ή ξηρότητα του δέρματος. Αυτό οφείλεται στο ότι αφαιρούνται τα πάνω νεκρά κύτταρα του δέρματος, έτσι ώστε τα φρέσκα κύτταρα να μπορούν να μπορεί να προκύψει να αποκατασταθεί», εξηγεί Dr Medical Sarah Bechstein, δερματολόγος και ιδρύτρια της Formel Skin.

Πόσο σύντομα μπορείτε να περιμένετε τα πρώτα αποτελέσματα;

«Κάθε δέρμα έχει τον δικό του κύκλο, οι αποτελεσματικές διαδικασίες απαιτούν χρόνο. Τα πρώτα σημάδια καθαρότερου, πιο λαμπερού δέρματος μπορούν να φανούν μετά από περίπου. έξι έως οκτώ εβδομάδες. Τα πρώτα αποτελέσματα όσον αφορά τις αλλαγές χρωστικών και τις ρυτίδες μπορούν να αναμένονται μετά από τρεις έως έξι μήνες», συνεχίζει ο ειδικός στο δέρμα από το Βερολίνο.

Εφαρμόστε αντηλιακό όλο το χρόνο

Δεν έχει σημασία αν είναι μεσοκαλόκαιρο ή κατά τους πιο κρύους χειμερινούς μήνες: η αντηλιακή προστασία του προσώπου είναι πάντα μια καλή ιδέα – ακόμα και όταν ο ήλιος είναι ελάχιστα ορατός. Είναι καλύτερο να βάζετε αντηλιακό το πρωί ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Μπορείτε να βρείτε τις αγαπημένες μας αντηλιακές κρέμες εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *