Αυτό το είδος παρασκευής είναι το πιο υγιεινό

By | May 27, 2023

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα αυγά θεωρούνταν ύποπτα ότι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, τα οποία με τη σειρά τους θεωρούνται παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτή η δήλωση θεωρείται πλέον ξεπερασμένη. Επειδή το σώμα είναι σε θέση να ρυθμίσει το δικό του επίπεδο χοληστερόλης. Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν επίσης ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία με τη σειρά τους έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα σας. Και: Το επίπεδο χοληστερόλης εξαρτάται πολύ από την υπόλοιπη διατροφή – και όχι μόνο από την κατανάλωση αυγών.

Αυγά: Ποιο παρασκεύασμα είναι το πιο υγιεινό;

Είτε τηγανητό ως τηγανητό ή ομελέτα, μαλακό ή βραστό – το αυγό μπορείτε να το απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Αλλά ποια μορφή προετοιμασίας είναι στην πραγματικότητα η πιο υγιεινή; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι: α μαλακό αυγό!

Όταν τα αυγά θερμαίνονται, χάνουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Όσο περισσότερο ζεσταίνεται το αυγό, τόσο περισσότερο χάνει μέταλλα και βιταμίνες. Αυτός είναι ο λόγος που τα μαλακά αυγά περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα βραστά. Ο κρόκος, που περιέχει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών, παραμένει άθικτος και έτσι διατηρείται μεγάλος αριθμός θρεπτικών συστατικών.

Σε θερμιδική περιεκτικότητα και εδώ προηγείται το βραστό αυγό: αφού παρασκευάζεται χωρίς λιπαρά, σε αντίθεση με τα τηγανητά και ομελέτα, έχει λιγότερες θερμίδες. Το αυγό πρωινού κάνει επίσης χωρίς λιπαρό μπέικον, το οποίο συχνά σερβίρεται με ομελέτα και τηγανητά αυγά.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα σημείο κριτικής: δηλαδή, ο κίνδυνος της σαλμονέλας είναι ελαφρώς μεγαλύτερος με τα βραστά αυγά, αφού οι σαλμονέλλες σκοτώνονται Θερμοκρασίες άνω των 70°C απαιτούνται για τουλάχιστον επτά λεπτά. Επομένως, καθαρίστε καλά τα βρώμικα τσόφλια εκ των προτέρων, αποθηκεύστε τα αυγά σε δροσερό μέρος και καταναλώστε τα όσο πιο φρέσκα γίνεται για να προστατευθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα από τη σαλμονέλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *