Αυτό μπορεί να κάνει η διαδικτυακή θεραπεία – και όχι αυτό

By | April 22, 2023

Βοηθούν πραγματικά οι διαδικτυακές θεραπείες στην κατάθλιψη; Η μελέτη διευκρινίζει

ερώτηση

Οι ερευνητές εξέτασαν το Επιδράσεις της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας μέσω Διαδικτύου ως πρόδρομος για ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία υψηλής έντασης, δηλαδή θεραπεία με άμεση επαφή, για κατάθλιψη και άγχος.

Ερευνα

Η ανοιχτή μελέτη ήταν 124 ασθενείς πραγματοποιήθηκαν οι οποίοι βρίσκονταν σε λίστες αναμονής για θεραπεία υψηλής έντασης. Μέχρι την έναρξη της ψυχολογικής τους θεραπείας, τους προσφέρθηκε η ευκαιρία να λάβουν προσωρινά μέρος σε ψηφιακή, γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία. Οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν την ψυχική υγεία των υποκειμένων τους – πριν από τη συμπεριφορική θεραπεία που βασίζεται στο Διαδίκτυο και μετά. Με τη βοήθεια του α ερωτηματολόγιο κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι ερευνητές συμπτώματα κατάθλιψης και ψυχομετρικά δεδομένα που την αφορούν φόβους.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ξεπεράσετε την αμφιβολία για τον εαυτό σας >>

Αποτέλεσμα

Συνολικά, η ερευνητική ομάδα μπόρεσε να αξιολογήσει και να αναλύσει τα ερωτηματολόγια 100 ασθενών. Έτσι αποδείχτηκε: 58 τοις εκατό των συμμετεχόντων ήταν καλύτερα μετά τη διαδικτυακή θεραπεία από πριν. Η μελέτη θα μπορούσε σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την κατάθλιψη και το άγχος στους ασθενείς. Τα συμπτώματα βελτιώθηκαν επίσης σε ασθενείς που ήταν ιδιαίτερα επηρεάστηκε άσχημα ήταν.

συμπέρασμα

Η ψηφιακή συμπεριφορική θεραπεία μπορεί να μειώσει την ταλαιπωρία όσων επηρεάζονται – και να αποτελέσει κατάλληλο σημείο εκκίνησης για ψυχολογική βοήθεια, ειδικά κατά τη διάρκεια των συχνά μεγάλων χρόνων αναμονής για ένα χώρο θεραπείας. Η μελέτη δείχνει: Η διαδικτυακή θεραπεία είναι μία καλή και πολύτιμη προσθήκη στην κλασική θεραπεία με άμεση επαφή.