Αυτό κάνουν οι περίοδοι στον ψυχισμό μας

By | April 27, 2023

Μια ειδική μορφή του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS) είναι η Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχήμικρός PMDSπου μπορεί να έχει τρομερές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Το PMDD προκαλεί κατάθλιψη

Η προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή περιγράφει μια συναισθηματική κατάσταση που σχετίζεται με α καταθλιπτική διάθεση έρχεται μαζί. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δύο έως οκτώ τοις εκατό των γυναικών επηρεάζονται και μιλούν για PMDD εάν τουλάχιστον πέντε ψυχικά συμπτώματα όπως π. Θυμός, επιθετικότητα, ευερεθιστότητα, προβλήματα ύπνου, εξάντληση, έλλειψη συγκέντρωσης, κατάθλιψη και παρορμητικότητα παρόν.

Οποιαδήποτε γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία μπορεί να αναπτύξει συμπτώματα PMDD και η ασθένεια συχνά εμφανίζεται για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας των 20. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι παχύσαρκες γυναίκες είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν: το αποδίδουν στο αυξημένο υποδόριο λίπος στο σώμα, το οποίο παράγει πολλά οιστρογόνα. Αυτά θα οδηγούσαν σε ανισορροπία μεταξύ των δύο ορμονών οιστρογόνου και προγεστίνης των ωοθηκών. Ακριβώς όπως το PMS, τα συμπτώματα του PMDD ξεκινούν μετά την ωορρηξία, περίπου 10 έως 14 ημέρες πριν από την περίοδό σας. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται προοδευτικά και εξαφανίζονται μετά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως, αλλά όχι αργότερα από τη δεύτερη ημέρα.

Συναρπαστικό: Παράπονα PMS: αυτά τα σπιτικά φάρμακα βοηθούν, φυσικά! >>

Αιτίες PMDD

Το PMDD μπορεί να ευνοηθεί από την οικογενειακή προδιάθεση ή μπορεί επίσης να προκληθεί από το άγχος και τη διατροφή. Σύμφωνα με την Επαγγελματική Ένωση Γυναικολόγων, μια βιολογική αιτία έχει πλέον αποδειχθεί για το PMDD: Συνεπώς, υπάρχει ένα εδώ γενετική υπερευαισθησία στις ορμόνες του φύλου πριν. Υπάρχει επίσης σαφής σχέση με τις ορμονικές αλλαγές στο δεύτερο μισό του κύκλου μετά την ωορρηξία και την έναρξη της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας.

Επίσης ενδιαφέρον: 6 συμβουλές που βοηθούν με το PMS >>

Αυτό συνιστούν οι γυναικολόγοι για το PMDD

Ένα στοχευμένο Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες Λέγεται ότι βοηθάει στον έλεγχο των συμπτωμάτων του PMDD: λιγότερο αλάτι, σοκολάτα, καφεΐνη, νικοτίνη και αλκοόλ, αλλά περισσότερες βιταμίνες (Β6, D και Ε) και μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο. Επίσης Μονάδες αθλημάτων αντοχής και χαλάρωσης μπορώ να βοηθήσω. Το PMDD μπορεί να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά με αγνό δέντρο, τζίντζερ, μέντα ή υπερικό. εάν τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα έντονα, μπορεί επίσης να συνταγογραφηθεί ένα αντικαταθλιπτικό.

Ανάλογα με το προφίλ κινδύνου (ιστορικό, οικογενειακό ιστορικό, βάρος, ηλικία και άλλους παράγοντες), το χάπι θα πρέπει επίσης να είναι μια καλή προσέγγιση. Είναι σημαντικό εδώ να παίρνετε το χάπι χωρίς διάλειμμα για να αποφύγετε τις ορμονικές διακυμάνσεις.

Σχετικά: Αυτές οι τροφές κάνουν χειρότερο το PMS >>

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το PDMS

Τα φαρμακευτικά βότανα που αναφέρθηκαν παραπάνω, μια φρέσκια και κυρίως φυτική διατροφή, καθώς και η άσκηση στον καθαρό αέρα και οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην αντιμετώπιση των καταθλιπτικών διαθέσεων. Επίσης α ημερολόγιο κύκλουπου κάνει ορατές τις συνδέσεις μεταξύ των συναισθημάτων και του τμήματος του κύκλου, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση των δύσκολων συναισθημάτων.