ΑΥΤΟ το trend plant είναι μια πραγματική περιβαλλοντική αμαρτία

By | May 2, 2023

Όλο και πιο συχνά, η αμαρυλλίδα δεν διατίθεται μόνο σε γλάστρες, αλλά και επικαλυμμένη με κερί. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Οι αμαρυλλίδες με επίστρωση κεριού είναι υπολειμματικά απόβλητα

Ομολογουμένως, οι κερί αμαρυλλίδες είναι πρακτικές και δεν προκαλούν δουλειά ούτε στον παραλήπτη: είναι απλά όμορφες, δεν χρειάζονται φροντίδα, ούτε χώμα, ούτε γλάστρα ούτε καν νερό. Ο βολβός με επίστρωση κεριού (όπου αποθηκεύονται όλα τα θρεπτικά συστατικά) προστατεύει από την ξήρανση, επειδή η παροχή νερού του είναι επαρκής για όλη την περίοδο ανθοφορίας.

Μετά την περίοδο της ανθοφορίας, όμως, η όμορφη είναι μόνο περίπτωση για τον κάδο σκουπιδιών – ούτε καν για τον κάδο βιολογικών προϊόντων, αλλά για τα υπολείμματα απορριμμάτων, γιατί το στρώμα κεριού κάνει την αμαρυλλίδα μη λιπασματοποιήσιμη και ανεπανόρθωτα καταδικασμένη σε θάνατο: η κερωμένη το κρεμμύδι εμποδίζει το σχηματισμό νέων ριζών. Εάν εξαντληθούν τα θρεπτικά συστατικά, το φυτό πεθαίνει μετά την περίοδο ανθοφορίας του.

Αν πάλι θέλετε να προσπαθήσετε να σώσετε την κερί αμαρυλλίδα σας, μπορείτε να χαλαρώσετε προσεκτικά το στρώμα κεριού με ένα μαχαίρι και να τοποθετήσετε το φυτό σε μια γλάστρα με χώμα. Στις πιο σπάνιες περιπτώσεις, αυτή η προσπάθεια διάσωσης λειτουργεί επειδή η αμαρυλλίδα έχει ήδη περάσει πάρα πολύ χρόνο στο στρώμα κεριού της.

Διαβάστε επίσης εδώ: Χριστούγεννα 2022 – 4 ιδέες για προσωπικά δώρα που θα σας κάνουν να δακρύσετε

Καλύτερα να αγοράσετε αμαρυλλίδες σε γλάστρα

Εάν αγοράσετε μια αμαρυλλίδα σε μια γλάστρα, δεν κάνετε μόνο κάτι καλό για το φυτό, αλλά ενεργείτε και προς το συμφέρον της βιωσιμότητας. Με τη σωστή φροντίδα, η αμαρυλλίδα όχι μόνο περνά καλά το καλοκαίρι: με την πάροδο πολλών ετών, αναπτύσσει ξανά και ξανά τα όμορφα, έντονα κόκκινα άνθη της.

Επίσης συναρπαστικό: Οι καλύτερες συμβουλές για Χριστούγεννα χωρίς άγχος

Η Αμαρυλλίδα ως κομμένο λουλούδι

Εάν η φροντίδα στη γλάστρα είναι πολύ περίπλοκη, μπορείτε επίσης να ξαναπέσει σε κομμένα λουλούδια. Συμβουλή: Κόψτε το στέλεχος και τυλίξτε την κομμένη επιφάνεια με ταινία scotch. Αυτό θα εμποδίσει το στέλεχος να κουλουριαστεί στο βάζο. Τα φυτά θα διαρκέσουν έως και δύο εβδομάδες στο βάζο με αυτόν τον τρόπο.

Βρέθηκε για εσάς στο βίντεο: Αυτά τα χριστουγεννιάτικα φυτά είναι δηλητηριώδη

Για πολλούς, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Τα σπίτια και οι δρόμοι στολίζονται γιορτινά! Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη διακόσμηση, γιατί αυτά τα χριστουγεννιάτικα φυτά είναι δηλητηριώδη!