ΑΥΤΟ το φαρμακευτικό φυτό έχει πραγματικές υπερδυνάμεις

By | April 20, 2023

Κανένα φαρμακευτικό φυτό δεν είναι τόσο γνωστό όσο το χαμομήλι, γιατί η δράση του μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Ο ατμός χαμομηλιού ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Το κλασικό της ψυχρής σεζόν είναι τόσο δημοφιλές όσο ποτέ. Τα θεραπευτικά αιθέρια έλαια άλφα-βισαβολόλη και ματρικίνη έχουν τρομερή επίδραση σε συνδυασμό με ατμό: τα φραγμένα ιγμόρεια, ο πονόλαιμος και οι πονοκέφαλοι μπορούν να ανακουφιστούν με 10λεπτη εισπνοή, καθώς τα θεραπευτικά έλαια εκπνέονται μέσω των βρόγχων και εκεί δημιουργείται νέος Αυτοί μειώνουν τους φλεγμονώδεις αγγελιοφόρους.

Επίσης ενδιαφέρον: Κρυολόγημα: Βασιστείτε σε αυτές τις 4 δοκιμασμένες, σχεδόν ξεχασμένες σπιτικές θεραπείες

Το τσάι βοηθά σε πεπτικά και έμμηνα προβλήματα

Το φαρμακευτικό φυτό με τα ευαίσθητα άνθη έχει αποδειχθεί και ως τσάι: ηρεμεί και ανακουφίζει από γαστρεντερικά προβλήματα όπως καούρα, φλεγμονή του γαστρικού βλεννογόνου ή έλκη στομάχου, μετεωρισμός, κοιλιακές κράμπες ή διάρροια, επειδή η άλφα-δισαβολόλη και η ματρικίνη απορροφώνται από του γαστρεντερικού σωλήνα και εν μέρει απεκκρίνεται μέσω των νεφρών.

Στην ιατρική, το χαμομήλι είναι επίσης γνωστό ως «φυτό της γυναίκας». χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των κράμπες της περιόδου. Αυτό αποκαλύπτεται και από τη βοτανική του ονομασία: Matricaria recutita L. Το «Matricaria» προέρχεται από το λατινικό «mater» που σημαίνει μητέρα.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές οι 4 σπιτικές θεραπείες βοηθούν ενάντια στα πεπτικά προβλήματα

Τα έλαια ή τα βάμματα μειώνουν τη φλεγμονή

Τα αραιωμένα βάμματα χαμομηλιού ανακουφίζουν επίσης από φλεγμονές στο στόμα και το λαιμό, όπως η ουλίτιδα και οι άφθες.

Το χαμομήλι έχει ηρεμιστική επίδραση στην ψυχή

Οι ειδικοί βρήκαν σε μελέτες ότι τα συστατικά του χαμομηλιού επηρεάζουν τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου και το νευρικό σύστημα με τα αγχολυτικά φάρμακα. Έτσι, το φαρμακευτικό φυτό μπορεί να έχει ηρεμιστική επίδραση στη νευρικότητα και την αϋπνία.

Σχεδόν καμία παρενέργεια

Το small power λουλούδι δεν έχει σχεδόν καμία παρενέργεια. μόνο όσοι έχουν αλλεργία στην οικογένεια της μαργαρίτας θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί τότε το χαμομήλι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Περιστασιακά υπάρχει και κνησμός στα μάτια.

Στο βίντεο για εσάς: Power blossoms – τι μπορεί να κάνει το τσάι χαμομηλιού

Το χαμομήλι έχει αντισπασμωδική, αντιβακτηριδιακή, καταπραϋντική δράση και βοηθά στον μετεωρισμό. Με τα αιθέρια έλαια και τα φλαβονοειδή του, τα άνθη χαμομηλιού είναι καλά για τους βλεννογόνους μας και το πεπτικό σύστημα.