ΑΥΤΟ είναι πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός για τα μωρά με καισαρική τομή

By | May 4, 2023

Και αυτό είναι καλό, γιατί όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί που συνθέτουν τη χλωρίδα του δέρματος μας είναι φιλικοί προς εμάς. Μας προστατεύουν από τα παθογόνα και ζουν σε αρμονία με το σώμα μας. Εάν ξένα βακτήρια, μύκητες και συν. Θέλουν να διεισδύσουν στο σώμα μας ή να βολευτούν στο δέρμα μας, πρέπει πρώτα να πάρουν τη φυσική μας χλωρίδα του δέρματος. Τα βακτήρια του σώματός μας υπερασπίζονται τα παραδοσιακά αγαπημένα τους μέρη και καταπολεμούν εξωτερικά παράσιτα και μικρόβια. Ένα ισορροπημένο και άθικτο μικροβίωμα του δέρματός μας είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική μας υγεία.

Επίσης συναρπαστικό: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να μείνετε έγκυος > >

Ακόμη και κατά τη γέννηση, εκατομμύρια και εκατομμύρια βακτήρια αποικίζουν το δέρμα των μωρών. Ενώ τα μωρά εξακολουθούν να κολυμπούν στον άθικτο αμνιακό σάκο και ονειρεύονται τα όνειρα του μικρού μωρού τους, είναι λίγο πολύ στείρα. Ωστόσο, εάν περάσουν από την κολπική οδό της μητέρας κατά τη διάρκεια ενός φυσικού τοκετού, σημαντικά βακτήρια από το μικροβίωμα της μητέρας μεταδίδονται στο μωρό. Έτσι, οι μητέρες δίνουν ήδη μέρος του ανοσοποιητικού τους συστήματος στο μωρό κατά τη γέννηση. Τα νεογνά λαμβάνουν σημαντική ανοσολογική προστασία κατά τη διάρκεια του φυσικού, κολπικού τοκετού.

Τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική τομή δεν λαμβάνουν αυτή τη ζωτικής σημασίας μικροβιακή υποστήριξη. Οι ερευνητές έχουν τώρα εξετάσει πόσο γρήγορα τα μωρά με καισαρική τομή καλύπτουν αυτό το μικροβιακό έλλειμμα. Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης είναι εκπληκτικά.

Η μελέτη δείχνει εκπληκτικό: ο θηλασμός αντισταθμίζει το μικροβιακό έλλειμμα

Ερευνητές από την Ολλανδία εξέτασαν τώρα τη διαδικασία βλάστησης σε μωρά με καισαρική τομή με περισσότερες λεπτομέρειες και διαπίστωσαν ότι η αρχική Τα μικροβιακά υπολείμματα συγκεντρώθηκαν πλήρως μετά από λίγες μόνο ημέρες είναι. Μπόρεσαν να το παρατηρήσουν τα περισσότερα μικρόβια σε μωρά με καισαρική τομή από το μητρικό γάλα ήρθε. Επομένως, ο θηλασμός των μωρών είναι εξαιρετικά σημαντικόςνα τους βοηθήσει να αναπτύξουν ένα σημαντικό μικροβιακό προστατευτικό φιλμ. Μόλις λίγες μέρες μετά τη γέννηση, τα μωρά με καισαρική τομή είχαν επίσης μικροβιακό αποικισμό, το 58,5% των οποίων μετανάστευσε από το μικροβίωμα της μητέρας.

Επίσης συναρπαστικό: Πότε να λάβετε σοβαρά υπόψη τη διάρροια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης > >

Οι ερευνητές τόνισαν επίσης στη μελέτη πόσο σημαντικό είναι, ειδικά για τα μωρά με καισαρική, σε στενή και τακτική επαφή με το δέρμα με τη μητέρα να είναι. Κατά την αγκαλιά και την αγκαλιά, πολλά από τα βακτήρια της μητέρας πηδούν επίσης στο νεογέννητο.