Αυτοί οι κανόνες Corona ισχύουν το φθινόπωρο

By | May 3, 2023

Μετά το Υπουργείο Υγείας ήδη το ανάγκη για περαιτέρω προστατευτικά μέτρα είχαν τονίσει «για την προστασία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης από την υπερβολική επιβάρυνση» και τις μη εμβολιασμένες ομάδες ανθρώπων από μια πιθανή «επακόλουθη ασθένεια», οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις αντέδρασαν τώρα και υιοθέτησαν νέα μέτρα και κανόνες, όπως π.χ. καθημερινα ΝΕΑ έχουν αναφερθεί. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ένα άλλο lockdown.

Η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού έχει κορυφαία προτεραιότητα

Μέχρι στιγμής, περίπου το 60 τοις εκατό των Γερμανών έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά και περισσότερο από το 50 τοις εκατό έχει πλήρη εμβολιαστική προστασία. Ο πρωταρχικός στόχος είναι επομένως να κερδίσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν προσεγγιστεί από την προηγούμενη προσφορά ή που έχουν αποφασίσει οικειοθελώς να μην κάνουν έγκαιρο εμβολιασμό. Το επόμενο μέτρο θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού.

Όχι άλλα δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Οι δωρεάν εξετάσεις πολιτών θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. Επειτα από τις 11 Οκτωβρίου Τα μη εμβολιασμένα άτομα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους τα τεστ κορωνοϊού. Ωστόσο, εξαιρέσεις ισχύουν για άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους και για ομάδες πληθυσμού για τις οποίες η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού δεν έχει εκδώσει γενική σύσταση εμβολιασμού. Αυτό περιλαμβάνει έγκυες γυναίκες, παιδιά και νέους. Η απόφαση δικαιολογείται από το γεγονός ότι μέχρι τον Οκτώβριο μπορούν να γίνουν εμβολιασμοί σε όλους τους πολίτες.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας καλεί επίσης τις ομοσπονδιακές πολιτείες να θεσπίσουν ιδέες για δοκιμές για παιδικούς σταθμούς και σχολεία το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Ο «κανόνας 3G» σε εσωτερικούς χώρους

Ορισμένες δράσεις, καθώς και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις εσωτερικού χώρου, γίνονται οι τελευταίες από 23 Αυγούστου είναι δυνατή μόνο για εμβολιασμένα, ανακτημένα ή ελεγμένα (3G). Αυτό περιλαμβάνει:

  • Επισκέψεις σε νοσοκομεία και γηροκομεία
  • εσωτερικής εστίασης
  • διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
  • φυσικές υπηρεσίες
  • Αθλητισμός σε εσωτερικούς χώρους
  • εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους
  • Μεγάλες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Οι ταχείες δοκιμές αρνητικού αντιγόνου δεν πρέπει να είναι παλαιότερες από 24 ώρες – οι δοκιμές PCR όχι μεγαλύτερες από 48 ώρες.

Βίντεο: Κριτική των νέων ψηφισμάτων Corona – Ο Söder και ο Lindner δεν είναι ενθουσιώδεις