Αυτή η υπέροχη σπιτική θεραπεία από τη γιαγιά εξασφαλίζει υπέροχα περιποιημένα νύχια

By | May 14, 2023

Χάρη στη γιαγιά, το έχουμε σίγουρα στο ντουλάπι καλλυντικών μας, γιατί αυτή ήταν η μόνη κρέμα που βοήθησε με το ξηρό και κνησμό δέρμα.

Η βαζελίνη κάνει τα νύχια να λάμπουν

Όποιος βάφει τακτικά τα νύχια του ή φοράει νύχια με gel, ξέρει ότι τα νύχια στεγνώνουν γρήγορα. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε ακριβό λάδι νυχιών από το φαρμακείο εδώ, αλλά η παλιά καλή βαζελίνη είναι πολύ πιο εύκολη και φθηνότερη.

Τρίψτε το στα νύχια και τα πετσάκια σας πρωί και βράδυ. το αποτέλεσμα μπορεί να ενταθεί αν τραβήξετε ένα βαμβακερό γάντι στα χέρια σας πριν πάτε για ύπνο: Η βαζελίνη μπορεί να απορροφηθεί ακόμα καλύτερα, δυναμώνει τα πετσάκια και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών και στα νύχια να γυαλίζουν.

Το συστατικό «petrolatum» κρύβεται πίσω από το όνομα «vaseline». Το πετρέλαιο είναι ένα μείγμα ενώσεων υδρογονανθράκων που προέρχονται από ορυκτέλαιο. Δεν είναι απόβλητο προϊόν παραγωγής λαδιού, όπως υποτίθεται πάντα, αλλά υποπροϊόν (ακατέργαστη βαζελίνη) που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική και στα καλλυντικά. Πριν από αυτό, μεταποιείται περαιτέρω σε βαζελίνη μέσω διαφόρων βημάτων καθαρισμού.

Επίσης ενδιαφέρον: Beauty hack: 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τη βαζελίνη

Στο βίντεο: 11 συμβουλές για υγιή, όμορφα νύχια

Τα νύχια είναι μια σημαντική προστασία για τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Όταν είναι υγιείς, κρατούν μακριά τις λοιμώξεις. Πώς όμως θα αποκτήσεις πραγματικά όμορφα, περιποιημένα και υγιή νύχια; Έντεκα συμβουλές από την αρχειοθέτηση στη ζωγραφική!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *