Αυτή η παραλλαγή της γιόγκα ανακουφίζει την πλάτη σας πάρα πολύ

By | April 26, 2023

Τι είναι η εναέρια γιόγκα;

Μιλάμε και για τη λεγόμενη εναέρια γιόγκα Zero Gravity Yoga που ονομάζεται. Το «Zero-Gravity» ήδη αποκαλύπτει πολλά για αυτό το στυλ γιόγκα, γιατί εδώ παίζει έλλειψη βαρύτητας σημαντικό ρόλο.

Για την aerial yoga χρειάζεστε ένα Πετσέτα Aerial Yoga. Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να κρέμεστε στον αέρα χωρίς βάρος και με ευκολία. Για να γίνει αυτό, είναι στερεωμένο σε ένα ειδικό στήριγμα στην οροφή – και με την πρώτη ματιά μοιάζει με μια αιώρα.

>> Πιλάτες ή Γιόγκα; Ποιο άθλημα σας ταιριάζει καλύτερα

Η παραλλαγή της γιόγκα πρέπει να είναι πάνω από όλα δική σας Ανακουφίστε τη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις. Αυτή είναι μια πραγματική τάση γυμναστικής που κέρδισε τη φήμη στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από μερικά χρόνια. Η εναέρια γιόγκα είναι πλέον πολύ δημοφιλής σε αυτή τη χώρα – όλο και περισσότερα στούντιο προσφέρουν μαθήματα με το ιδιαίτερο στυλ γιόγκα. Στις συνεδρίες κλασικές ασάνες με ακροβατικές κινήσεις σε συνδυασμό. Χορευτικά στοιχεία και ασκήσεις Pilates αποτελούν επίσης μέρος της ροής της γιόγκα.

Έτσι πρέπει ρέουσες κινήσεις προκύπτουν, τα οποία πραγματοποιείτε αργά και με συνειδητή αναπνοή. Οι στόχοι? Με την Aerial Yoga μπορείτε να γίνετε πιο δυνατοί, πιο ευέλικτοι, πιο χαλαροί και πιο ισορροπημένοι.

Η Aerial Yoga προσφέρει αυτά τα οφέλη

Πάνω από όλα, μπορείτε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση με την Aerial Yoga. Η πνευματική συνιστώσα είναι δευτερεύουσα εδώ. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα, μεταξύ άλλων:

  • Η πλάτη σας θα είναι χαρούμενη: Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων στην Aerial Yoga κρέμεσαι χωρίς βάρος στον αέρα. Αυτό ανακουφίζει την πλάτη σου. Επιπλέον, οι σπόνδυλοι και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι αποσπώνται όταν «κολλάνε». Έτσι, το στυλ της γιόγκα κηρύσσει πόλεμο στον πόνο στην πλάτη και στην ένταση στον αυχένα.
  • Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος: Στην Aerial Yoga συχνά αναποδογυρίζουμε τον εαυτό μας. Αυτές οι ανεστραμμένες στάσεις αυξάνουν τη ροή του αίματος στα όργανα και τον εγκέφαλό μας. Η κυκλοφορία και η υγεία της καρδιάς μπορούν επίσης να ωφεληθούν, γιατί κατά τη διάρκεια της ανεστραμμένης στάσης το αίμα ρέει προς την καρδιά.
  • Βελτιωμένη ευελιξία: Το στυλ της γιόγκα τεντώνει το σώμα σας ολιστικά. Αυτό σας επιτρέπει να φτάσετε σε μύες και περιοχές του σώματος που μπορεί να μην μπορείτε να φτάσετε με άλλα αθλήματα. Οι ασκήσεις αναστροφής αναπόφευκτα χρησιμοποιούν μύες που δεν χρησιμοποιούμε σε άλλες προπονήσεις. Με άλλα λόγια: το πανί διευρύνει τα σωματικά σας όρια.
  • Χτίζεις δύναμη: Η προπόνηση με την πετσέτα εκπαιδεύει κυρίως τους μύες της πλάτης και της κοιλιάς. Εδώ πρέπει να διατηρήσετε την ένταση για να εκτελέσετε σωστά τις ασκήσεις.
  • Πιθανή πλήρης χαλάρωση: Εκτός από την εντατική προπόνηση, είναι επίσης δυνατή η πλήρης χαλάρωση: Μπορείτε να αφήσετε ολόκληρο το σωματικό σας βάρος να μεταφερθεί από την πετσέτα – και να απολαύσετε την αίσθηση της αιώρησης.