Αυτή η οδοντόκρεμα της dm είναι ένας από τους νικητές των τεστ

By | April 18, 2023

Αυτή η οδοντόκρεμα είναι ένας από τους νικητές του τεστ

Συνολικά, η Öko-Test εξέτασε 48 αποκαλούμενες καθολικές οδοντόκρεμες, συμπεριλαμβανομένων 17 οδοντόκρεμων με πιστοποίηση φυσικών καλλυντικών. Τα αποτελέσματα? Απογοητευτικός. Συνολικά 27 προϊόντα έλαβαν ακόμη και τη βαθμολογία “ανεπαρκής” Ο λόγος; Μεταξύ άλλων διαπίστωσαν οι ειδικοί Οδηγω και αρσενικό στις οδοντόκρεμες. Επίσης διοξείδιο τιτανίου, ένας λευκαντικός παράγοντας που είναι ήδη απαγορευμένος στα τρόφιμα, έχει βρεθεί σε ορισμένα προϊόντα. Παρακολουθήστε το παραπάνω βίντεο για να δείτε ποια προϊόντα επηρεάζονται.

Μαρίεκ Μαριάνι, Συντάκτης ÖKO-TESTλέει:

Μια καλή οδοντόκρεμα πρέπει να προστατεύει από την τερηδόνα και δεν πρέπει να περιέχει αμφιλεγόμενες ουσίες. Μόνο 13 από τα 48 προϊόντα το επιτυγχάνουν αυτό στη δοκιμή μας.

Μόνο 9 από τους υποψηφίους βγήκαν από το τεστ με τον κορυφαίο βαθμό «πολύ καλά». Συμπεριλαμβανομένου ενός προϊόντος από μια δημοφιλή αλυσίδα φαρμακείων: Die 5 σε 1 οδοντόκρεμα nana mint από Αλβέρδε μπορεί να βρεθεί σε κάθε dm. Αυτή είναι μια δική της μάρκα της αλυσίδας φαρμακείων, η οποία αποτελεί μέρος των πιστοποιημένων φυσικών καλλυντικών. Η οδοντόκρεμα κοστίζει μόνο 1,45 ευρώ ανά φιάλη – και ως εκ τούτου είναι μια πραγματική ευκαιρία σε σύγκριση με άλλα επώνυμα προϊόντα.

Η οδοντόκρεμα ήταν αρνητική για διοξείδιο του τιτανίου. Επιπλέον, οι ειδικοί δεν μπόρεσαν να βρουν άλλα αμφίβολα και/ή αμφιλεγόμενα συστατικά. Ένα άλλο θετικό σημείο: σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το ποσοστό ανακύκλωσης στην πλαστική συσκευασία είναι τουλάχιστον 50% – ωστόσο, το περιοδικό καταναλωτών δεν έχει καμία απόδειξη για αυτές τις πληροφορίες.