Αυτή η εναλλακτική λύση κρέατος εξέπληξε τους δοκιμαστές

By | April 17, 2023

Επίσης συναρπαστικό: Αυτά είναι τα πιο ανθυγιεινά είδη κρέατος > >

Οπότε είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια σαφής τάση προς τη δίαιτα χωρίς κρέας ή τουλάχιστον μια συνειδητά μειωμένη δίαιτα κρέατος στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Τα vegan εναλλακτικά κρέατα έχουν εδώ και καιρό κατακτήσει τα σούπερ μάρκετ μας. Ευτυχώς, το πολυαγαπημένο σνίτσελ είναι πλέον vegan και εντελώς απαλλαγμένο από την ταλαιπωρία των ζώων. Από άποψη εμφάνισης, γεύσης και αίσθησης στο στόμα, το vegan σνίτσελ δεν διακρίνεται από το αυθεντικό χοιρινό σνίτσελ. Μεγάλο πλεονέκτημα των εναλλακτικών λύσεων φυτικής προέλευσης: παρέχουν πολύτιμες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ακόρεστα λιπαρά οξέα και υδατάνθρακες.

Το Stiftung Warentest έχει τώρα μια πιο προσεκτική ματιά σε 18 εναλλακτικές λύσεις σνίτσελ και τις εξέτασε στο εργαστήριο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Επτά σνίτσελ πέρασαν τη δοκιμασία με το «καλό».

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ολόκληρο το τεστ online στο Stiftung Warentest > >

Αυτά τα 3 χορτοφαγικά σνίτσελ είναι μεταξύ των νικητών της δοκιμής προϊόντος

Ο νικητής της δοκιμής είναι το “Vegan Mills Cordon Bleu” από τη Rügenwalder Mills. Με βαθμολογία δοκιμής 1,9, το Cordon Bleu είναι πραγματικά κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο νικητής του τεστ προέρχεται από το Rügenwalder. Η Rügenwalder είναι πλέον ο ηγέτης της γερμανικής αγοράς για vegan και χορτοφαγικά προϊόντα. Η εταιρεία ήδη πραγματοποιεί περισσότερες πωλήσεις με προϊόντα χωρίς κρέας παρά με συμβατικά αλλαντικά και προϊόντα κρέατος.

Μάθε περισσότερα: Οι εναλλακτικές λύσεις για vegan γιαούρτι είναι πραγματικά τόσο υγιεινές > >

Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις σνίτσελ σημείωσαν επίσης «καλή» βαθμολογία στο τεστ:

  • Vegan σνίτσελ στυλ κοτόπουλου από το Garden Gourmet
  • My veggie day Vegan schnitzel classic από την Aldi

Δεν συνιστάται κάθε σνίτσελ λαχανικών

Αλλά δεν είναι ό,τι λάμπει τραγανό κίτρινο στο ράφι των λαχανικών είναι πραγματικά χρυσό. Αν και όλες οι εναλλακτικές επιλογές για vegan και vegetarian κρέας έχουν το αποφασιστικό πλεονέκτημα ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να υποφέρει σε άθλια και αναξιοπρεπή εργοστασιακή εκτροφή, υπάρχουν επίσης μαύρα πρόβατα μεταξύ των χορτοφαγικών σνίτσελ. Ορισμένα προϊόντα τράβηξαν την προσοχή λόγω των υψηλών επιπέδων επιβλαβών ουσιών. Οι εναλλακτικές λύσεις Schnitzel από τις Veganz και Like Meat εξακολουθούν να περνούν από τη δοκιμή προϊόντος με «ικανοποιητικό», αλλά είτε περιείχαν πάρα πολλούς ανεπιθύμητους και καρκινογόνους εστέρες λιπαρών οξέων είτε υπερέβαιναν τις επιτρεπόμενες τιμές αλουμινίου.

Άλλο πρόβλημα: Δυστυχώς, ορισμένοι κατασκευαστές το εννοούν λίγο πολύ καλά όταν πρόκειται για την τραγανότητα των προϊόντων τους. Το πανάρισμα αντιπροσωπεύει το 35 τοις εκατό περίπου στα μισά από τα προϊόντα που δοκιμάστηκαν. Αυτό κάνει τα εναλλακτικά σνίτσελ τρόφιμα πολύ ενεργειακά πυκνά. Το πανάρισμα απορροφά πολύ λάδι όταν τηγανίζετε στο τηγάνι ή τη φριτέζα, γεγονός που αυξάνει τρομερά τη θερμιδική αξία.

Προσοχή: το σνίτσελ είναι σνίτσελ

Το να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα νόστιμα τραγανό σνίτσελ λαχανικών δεν είναι πρόβλημα. Ωστόσο, δεν πρέπει να καταφύγει κανείς σε σνίτσελ και συν. πολύ συχνά. Επειδή ακόμη και με καλούς βαθμούς δοκιμής και μερικές φορές καλές τιμές Nutri-Score, το σνίτσελ λαχανικών μπορεί να είναι πραγματικές βόμβες θερμίδων. Ορισμένα προϊόντα είναι σχεδόν μισή τριμμένη φρυγανιά, η οποία απορροφά λάδι και λίπος, αυξάνοντας τη θερμιδική αξία του γεύματος.