Αυτή η δημοφιλής επώνυμη σκόνη κακάο έλαβε βαθμό 6

By | April 24, 2023

Öko-Test: Η δημοφιλής μάρκα κακάο είναι ένας μεγάλος χαμένος

Η πολυαγαπημένη και γνωστή σκόνη κακάο από τη Nestlé κροταλίζει στο Öko-Test με τη συνολική βαθμολογία «ανεπαρκής»: Nestle Nesquik Μεταξύ άλλων, τα τεστ είναι αρνητικά όσον αφορά τα αμφισβητήσιμα συστατικά, για παράδειγμα η περιεκτικότητα σε MOSH είναι αυξημένη – πρόκειται για συστατικά ορυκτελαίων. Επίσης στο θέμα περιεκτικότητα σε ζάχαρη το επώνυμο προϊόν προσελκύει αρνητική προσοχή. Επιπλέον, το αποτέλεσμα της δοκιμής για άλλα συστατικά είναι ανεπαρκές. Έτσι προκύπτει Γενικός βαθμός 6.

Βασικά, τα αποτελέσματα των δοκιμών του περιοδικού καταναλωτών είναι απογοητευτικά. Το Öko-Test δεν δίνει ούτε τους βαθμούς “πολύ καλό” ούτε “καλό”. Μόνο 5 από τους υποψηφίους του τεστ μπορούν να επιτύχουν μόνο τον βαθμό «ικανοποιητικό». Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  • Bio Headquarters Biokids
  • Ποτό κακάο Κ- Βιολογική σοκολάτα κατανάλωσης
  • Ποτό κακάο Naturata

Μόνο το βιολογικό προϊόν Caribo έχει παρόμοια κακή απόδοση. Και: Το εμπορικό σήμα Kaba (Kaba Das Original Kakao), που είναι δημοφιλές στα παιδιά, βγήκε από τη δοκιμή μόνο με ένα «φτωχό».

Προσοχή, καραμέλες

Τα περισσότερα από τα ποτά σε σκόνη που περιέχουν κακάο στο τεστ περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης Bianca Puff, υπεύθυνη έργου ÖKO-TEST:

Ορισμένες από τις σκόνες “κακάο” στη δοκιμή θα πρέπει να ονομάζονται σκόνη ζάχαρης: δέκα από τα προϊόντα περιέχουν περισσότερο από 80 τοις εκατό ζάχαρη.

Ιδιαίτερα θανατηφόρα: Σε πολλές περιπτώσεις, τα προϊόντα απευθύνονται ρητά σε παιδιά. Οι ειδικοί στο περιοδικό καταναλωτών επέλεξαν επίσης προϊόντα που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά λόγω του σχεδιασμού των προϊόντων τους. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν τα συστατικά της σκόνης – και να ελέγχουν την κατανάλωση. Διαφορετικά υπάρχουν συνέπειες όπως παχυσαρκία ή κακά δόντια.

>> Σύμφωνα με το Öko-Test, αυτές οι φράουλες είναι γεμάτες φυτοφάρμακα