Αυτή η δίαιτα σας κάνει να έχετε 4.000 επιπλέον βήματα την ημέρα

By | May 22, 2023

Επίσης συναρπαστικό: Πώς η μεσογειακή διατροφή ενισχύει την καύση λίπους > >

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές μπόρεσαν να παρατηρήσουν μια εκπληκτική σχέση μεταξύ της διατροφής μας και του επιπέδου φυσικής κατάστασης: Προφανώς, το πώς και το τι τρώμε επηρεάζει τη φυσική μας κατάσταση. Αυτό είναι το παρασκήνιο.

Είσαι ό,τι τρως»: Μελέτη αποκαλύπτει πώς η διατροφή επηρεάζει τα επίπεδα φυσικής κατάστασης

Για να μπορέσουν να δημιουργήσουν συνδέσεις μεταξύ διατροφής και φυσικής κατάστασης, οι ερευνητές έπρεπε να αναπτύξουν ένα αρκετά εκτεταμένο ερευνητικό σχέδιο. Σε μια διαδικασία τριών μερών, πολλά διαφορετικά δεδομένα από 2.380 συμμετέχοντες ανυψώθηκε.

  • Πρώτα τα υποκείμενα έπρεπε να καθίσουν σε α εργόμετρο ποδηλάτου λάκτισμα. Σε αυτό το τεστ φυσικής κατάστασης, οι ερευνητές μπόρεσαν μέγιστη ποσότητα οξυγόνου να καθορίσουν ποιες ήταν σε θέση να απορροφήσουν οι συμμετέχοντες υπό το στρες. Αυτό Μέγιστη τιμή VO2 παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη φυσική κατάσταση ενός ατόμου.
  • Επειτα καταγράφηκε σε δεύτερο μέρος της μελέτης, ποιες τροφές κατανάλωναν οι εξεταζόμενοι τον τελευταίο χρόνο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν α τυποποιημένο ερωτηματολόγιο του Χάρβαρντ. Στη συνέχεια θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Βαθμολογία Μεσογειακής Διατροφής (MDS) δικαστής. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο καλύτερη η διατροφή βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή.

Μάθε περισσότερα: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής > >

  • Στο τελευταίο μέρος της μελέτης βασιζόταν σε δείγματα αίματος εξετάζει τις αξίες υγείας των ατόμων που δοκιμάζονται. Καταγράφηκαν η χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση και τα μεταβολικά συστατικά στο αίμα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης

Ο μέσος όρος MDS των συμμετεχόντων ήταν 12. Είναι ενδιαφέρον ότι μια αύξηση πέντε μονάδων στο MDS αντιστοιχούσε σε μια βελτίωση τεσσάρων τοις εκατό στο VO2max. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο η διατροφή αντιστοιχούσε στις οδηγίες της μεσογειακής διατροφής, τόσο καλύτερη ήταν η φυσική κατάσταση των υποκειμένων.

Μια υγιεινή διατροφή όπως η μεσογειακή διατροφή έχει αντίκτυπο στο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Στην περίληψη των αποτελεσμάτων της μελέτης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα θετικά αποτελέσματα της υγιεινής διατροφής στα υποκείμενα της δοκιμής Εφέ γυμναστικής 4000 επιπλέον βημάτων την ημέρα αντιστοιχούσε.

Εάν θέλετε να φέρετε τη διατροφή σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, θα πρέπει να τρώτε κυρίως φρέσκα λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο, ψάρια και ξηρούς καρπούς. Περιστασιακά, στο πιάτο επιτρέπονται επίσης αυγά, πουλερικά και τυρί. Αποφύγετε το κόκκινο κρέας, το λουκάνικο και τη ζάχαρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *