Αυτές οι 7 συμβουλές βοηθούν ενάντια στην ανοιξιάτικη κούραση

By | April 27, 2023

Αιτίες ανοιξιάτικης κόπωσης

Όταν οι μέρες μεγαλώνουν και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το σώμα πρέπει να συνηθίσει ξανά τον ήπιο καιρό. Όταν ζεσταθεί ξανά, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και η αρτηριακή πίεση πέφτει. Αυτό γίνεται αντιληπτό μέσω της κούρασης, της ατονίας και της ελαφριάς ζάλης. Οι συνεχείς αλλαγές του καιρού επηρεάζουν επίσης το αίσθημα της κούρασης. Η ανοιξιάτικη κούραση γίνεται συνήθως αισθητή μόνο όταν έχει ήδη ζεσταθεί για λίγες μέρες. Μετά τους μακρύυς και σκοτεινούς μήνες του χειμώνα, υπάρχει ακόμα πολλή μελατονίνη, η ορμόνη του ύπνου, στο αίμα. Αυτό σε κάνει και νωθρό. Ειδικά τα ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες και τα άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση είναι πιο πιθανό να νιώσουν ανοιξιάτικη κούραση. Συνήθως επηρεάζονται περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες.

Αυτό βοηθά στην ανοιξιάτικη κούραση

  1. Άσκηση σε εξωτερικό χώρο: Ο εγκέφαλος απελευθερώνει σεροτονίνη και το σώμα παράγει βιταμίνη D μέσω της έκθεσης στον ήλιο.
  2. Αθλητισμός: διατηρεί σταθερή την αρτηριακή πίεση και μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και τα κύτταρα.
  3. Θρέψη: Μια ελαφριά και θρεπτική διατροφή παρέχει βιταμίνες και μέταλλα.
  4. ντους αντίθεσης: Η εναλλαγή ζεστού και κρύου μειώνει την ευαισθησία στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
  5. δυνατο υπνο: Ένας σύντομος υπνάκος (το πολύ 30 λεπτά) κάνει θαύματα. Σημαντικό: ρυθμίστε το ξυπνητήρι και μετά σηκωθείτε.
  6. ανοιξιάτικο καθάρισμα: Η άσκηση ενεργοποιεί την κυκλοφορία. Το καθάρισμα και η απομάκρυνση εξασφαλίζουν φρεσκάδα.
  7. Πιείτε αρκετά: Δύο με τρία λίτρα νερό την ημέρα προλαμβάνουν την κούραση, εξασφαλίζουν σφριγηλό δέρμα και διεγείρουν την πέψη.

Σπουδαίος: Εάν η κούρασή σας επιμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Πίσω από την εξάντλησή σας μπορεί να κρύβονται σοβαρές ασθένειες.

Πώς να αποτρέψετε την ανοιξιάτικη κούραση;

Το καλύτερο κόλπο ενάντια στην ανοιξιάτικη κούραση είναι η άσκηση. Η κίνηση αποτρέπει την πτώση της αρτηριακής πίεσης και διασφαλίζει ότι οι ορμόνες της χαράς απελευθερώνονται στον εγκέφαλο. Ακόμη και ένας ελαφρύς περίπατος ανακουφίζει από την ανοιξιάτικη κούραση.

Βίντεο: Ανοιξιάτικη κούραση – τι πραγματικά βοηθάει;