Αυτές οι ουσίες σας βοηθούν στην αποτοξίνωση

By | April 20, 2023

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ψάξετε πολύ για αποτελεσματικές θεραπείες αποτοξίνωσης. Πολλά φυτρώνουν στο λιβάδι της διπλανής πόρτας, όπως το mugwort. Ή μπορούν να βρεθούν στην κουζίνα, στο σούπερ μάρκετ ή στο κατάστημα υγιεινής διατροφής. Παίρνετε δωρεάν ένα από τα πιο σημαντικά αποτοξινωτικά: την άσκηση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε έναν γρήγορο περίπατο ή βόλτα με ποδήλατο για μισή ώρα τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Μικροί βοηθοί, μεγάλο αντίκτυπο

1. Φύκια Chlorella
Σε μικρονισμένη μορφή, δεν δεσμεύουν μόνο βαρέα μέταλλα, αλλά και όλες τις χημικές τοξίνες και μυκοτοξίνες (τοξίνες αποσύνθεσης από μούχλα). Εάν τα πλάσματα που μοιάζουν με φυτά αφαιρεθούν από το γλυκό νερό σύμφωνα με τη μέθοδο του Dr. Ray (βλ. συνέντευξη στη σελίδα 20) μικρονοποιηθούν, οι δυνάμεις δέσμευσής τους αυξάνονται κατά 50 λόγω της σχετικής αύξησης στην επιφάνειά τους.

2. Θεραπευτική Γη
Η σκόνη που παρασκευάζεται από φυσικές αποθέσεις loess της εποχής των παγετώνων λειτουργεί καλύτερα όσο λεπτότερη είναι. Η θεραπευτική γη δεσμεύει τις τοξίνες και τους επιβλαβείς μεταβολίτες από τα βακτήρια του εντέρου και ρυθμίζει τα οξέα.
πικρές ουσίες και γλυκοσίδες ελαίου μουστάρδας:

 1. Κόλλησαν ζ. Β. σε ρόκα, πικραλίδα ή μούστο και όχι μόνο να κάνουν τα μεταβολικά απόβλητα αβλαβή, αλλά και να εξασφαλίσουν ότι τα απορροφημένα διατροφικά λίπη δεν καταλήγουν στην αποθήκη του γοφού, αλλά καίγονται βέλτιστα.
 1. Ραδίκι
  Ανακουφίζει το καταπονημένο συκώτι με κάλιο, φώσφορο, βιταμίνες C, B1 και B2, έχει αποστραγγιστική δράση και επιταχύνει τη μεταφορά της τροφής μέσω των εντέρων.
 1. κουρκούμη
  Το φαρμακευτικό μπαχαρικό περιέχει αποτελεσματικά αντιφλεγμονώδη συστατικά και διεγείρει τη χοληδόχο κύστη και το συκώτι.
 2. κολοκύθι
  Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζωτική ουσία, π.χ. βιταμίνη C, Α και σίδηρος Β. αυξάνει τη μεταβολική δραστηριότητα πάρα πολύ (παρόμοιο αποτέλεσμα: ντομάτες).
 3. Thalasso πλήρες μπάνιο
  Σε θερμοκρασίες γύρω στους 37 βαθμούς, τα σπα βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Για να μην καταπονηθεί ο οργανισμός, θα πρέπει να διαρκέσουν όχι περισσότερο από 20 λεπτά. Παράδειγμα λουτρού αποστράγγισης: Αναμείξτε 500 γραμμάρια μουσταλεύρου σε 2 λίτρα κρύου νερού και ανακατέψτε σε όλο το λουτρό.
 4. γαϊδουράγκαθο
  Συστατικά όπως η σιλυμαρίνη βοηθούν τα ηπατικά κύτταρα να ανακάμψουν πιο γρήγορα και υποστηρίζουν την αποτοξίνωση (π.χ. «Silymarin», φαρμακείο).
 5. Θαλασσινό αλάτι
  Το θαλασσινό αλάτι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, όπως το αλάτι Ιμαλαΐων, ξεδιπλώνει το αποτοξινωτικό του αποτέλεσμα, ειδικά σε ένα πλήρες μπάνιο. Συνταγή: Διαλύστε 500 γραμμάρια θαλασσινού αλατιού σε ζεστό νερό και ρίξτε το ρόφημα στο ζεστό νερό του μπάνιου.
 6. αγκινάρες
  Με τις δραστικές ουσίες κυναριδίνη και κυναρίνη, το φυτό αναχαιτίζει τις βλαβερές για τα κύτταρα ουσίες και προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα (π.χ. “Hepar SL forte”, φαρμακείο

Διαβάστε επίσης: Αποτοξίνωση – Νηστεία ή αποτοξίνωση; >>