Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν

By | April 23, 2023

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Τι δυναμώνει την ψυχή >>

Τι ακριβώς κάνει έναν ανθεκτικό άνθρωπο;

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις προκλήσεις και τα προβλήματα που μας φέρνει η ζωή. Ωστόσο, εξαρτάται από εμάς πώς θα αντιδράσουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που η ζωή βυθίζεται σε οξείες κρίσεις. Θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα σοβαρά ατυχήματα, ασθένειες, φυσικές καταστροφές, εγκλήματα, θάνατοι, επικείμενες απειλές, πόλεμος, απώλεια εργασίας ή περίπου ένα διαζύγιο υποκρίνομαι.

Ενώ άλλα άτομα από αυτά Οι κρίσεις κατακλύζονται πλήρως να γίνουν, ανθεκτικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να να συνέλθει από αυτό. Επειδή έχουν υψηλό επίπεδο ανθεκτικότητας. αφήνεις τον εαυτό σου να μην ξεφύγει από τη ζωή και τα προβλήματά τηςαλλά βγείτε πιο δυνατοί από την κρίση της ζωής και αργά ή γρήγορα – παρ’ όλα αυτά – ζήστε μια ικανοποιημένη ζωή.

Βασικά, οι ανθεκτικοί άνθρωποι ακολουθούν την προσέγγιση του Ράινχολντ Νίμπουρ. Ο Αμερικανός θεολόγος και φιλόσοφος διατύπωσε την ακόλουθη «προσευχή γαλήνης»:

Δώσε μου τη γαλήνη να δεχτώ αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω, το κουράγιο να αλλάξω αυτά που μπορώ και τη σοφία να γνωρίζω το ένα από το άλλο.

Πώς μπορείτε να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα;

Για να ενισχύσετε τη δική σας ανθεκτικότητα και ανθεκτικότητα, είναι σκόπιμο να Πυλώνες Ανθεκτικότητας να εργαστούν – και να τα ενισχύσουν προληπτικά. Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε χτυπήσει η επόμενη κρίση ή πρόκληση στη ζωή.

Επίσης συναρπαστικό: Δείτε πώς μπορείτε να ξεπεράσετε την αυτοαμφιβολία >>

Αυτοί είναι οι 7 πυλώνες της ανθεκτικότητας

Ποιοι είναι οι πυλώνες της ανθεκτικότητας – ή η εσωτερική ανθεκτικότητα ενός ανθρώπου; Οι ειδικοί έχουν ορίσει συνολικά 7 πυλώνες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της ανθεκτικότητας.

  • αισιοδοξία
  • αποδοχή
  • Στόχοι προσανατολισμένοι στη λύση
  • αφήστε το ρόλο του θύματος
  • παίρνω την ευθύνη
  • κατασκευή δικτύων
  • σχέδιο για το μέλλον

Ειδοποίηση: Επιπλέον, γίνεται λόγος για το όγδοο βασικό οικοδομικό τετράγωνο, την «ανάκτηση».

Όποιος καταφέρει να φέρει αυτά τα συστατικά σε αρμονία μεταξύ τους, είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη μιας υγιούς, εσωτερικής δύναμης.

Εκπαίδευση ανθεκτικότητας: 3 ασκήσεις βοηθούν

Για παράδειγμα, μπορείτε εκπαίδευση ανθεκτικότητας ή προπόνηση με ασκήσεις και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την ανθεκτικότητά σας. Αλλά μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την εσωτερική σας ανθεκτικότητα χωρίς εξωτερική βοήθεια.

1. Πάρτε πιο συνειδητές αποφάσεις στην καθημερινή ζωή

Τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο για πολλούς ανθρώπους από τη λήψη αποφάσεων. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για το ποια πίτσα να παραγγείλετε – ή ποια από τις δύο προσφορές εργασίας θα αποδεχτείτε. Ο φόβος και η ανασφάλεια παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ο “Χαλασμένος για επιλογή» προκαλεί άγχος. Αυτό το άγχος είναι πραγματικό κλέφτης ενέργειας. Προσπάθησε λοιπόν να παίρνεις μικρές καθημερινές αποφάσεις γρήγορα και χωρίς πολλή σκέψη: Σου αρέσει το λαζάνια στο μενού; Στη συνέχεια, πάρτε αυτό το πιάτο – και μην μελετήσετε πρώτα ολόκληρο το μενού. Είστε καλεσμένοι σε ένα πάρτι; Αποδοχή ή απόρριψη απευθείας. Η καθυστέρηση της απάντησης θα σας δημιουργήσει μόνο περιττό άγχος.

2. Φορέστε ένα χαμόγελο

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να προσελκύουν λύσεις επειδή συχνά περισσότερο προσανατολισμένη στη δράση νομίζω. Και η αισιοδοξία μπορεί να προέλθει και από τη δική σας γλώσσα του σώματος δυναμώνω. Αυτό περιλαμβάνει ένα χαρούμενο χαμόγελο, για παράδειγμα όταν ξυπνάτε το πρωί ή κοιτάζεστε στον καθρέφτη. Ή: Χαμογέλα σε αγνώστους στο δρόμο.

3. Εκφράστε τη δική σας γνώμη ξεκάθαρα

Έχετε τη δική σας γνώμη – και επίσης να την εκφράσετε δυνατά και καθαρά; Αυτή είναι μια πραγματική πρόκληση για μερικούς ανθρώπους. Για να αποφύγουν την κριτική ή τα επιχειρήματα, πολλοί προτιμούν να παραμείνουν σιωπηλοί. Ωστόσο: Το να διατηρείτε τη δική σας γνώμη είναι α σημαντικός παράγοντας ανθεκτικότητας. Γιατί: Έτσι δυναμώνεις το δικό σου αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Προσπαθήστε λοιπόν να δείξετε ξεκάθαρα την άποψή σας στην επόμενη οικογενειακή συγκέντρωση ή αξιολόγηση στη δουλειά. ο ενισχύει το εσωτερικό σας πλαίσιο.

4. Οι μικρές χειρονομίες διατηρούν τη φιλία

Η φιλία που χτίζεις με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική στη ζωή σου. Αυτή η σχέση πρέπει να καλλιεργηθεί και να καλλιεργηθεί. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να κυριαρχήσετε καλά τα προβλήματα και τις δύσκολες καταστάσεις. Δεν ξέρετε τι να δώσετε στον εαυτό σας; Παρέχει έμπνευση Mareike Bruns, εργοθεραπεύτρια και ειδικός ψυχικής υγείας στο Auntie:

Η ανθεκτικότητά μας μένει πίσω όταν οι καθημερινές προκλήσεις μας εξαντλούν. Αυτό που βοηθάει είναι μικρές χειρονομίες φροντίδας στον εαυτό μας – ένα φλιτζάνι τσάι ετοιμαστείτε και πιείτε συνειδητά λουτρό χαλάρωσης να πάρεις ή τον εαυτό σου Λουλούδι για να αγορασω. Αυτές οι μικρές χειρονομίες αυξάνουν την ανθεκτικότητά μας.

Στο βίντεο: Ανθεκτικότητα στον κόσμο της εργασίας – ενίσχυση της ανθεκτικότητας στην εργασία