Αυτές είναι οι 3 καλύτερες συμβουλές για αρχάριους

By | April 18, 2023

Χάστε βάρος με Pilates; Με αυτές τις 3 συμβουλές για αρχάριους λειτουργεί

1. Φροντίστε να το κάνετε σωστά

Η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων είναι το be-all and end-all στο Pilates. Δεν είναι μόνο σημαντικό για την επιτυχία της προπόνησης, αλλά προστατεύει και από τραυματισμούς. Ειδικά όσοι δεν μαθαίνουν το άθλημα υπό επίβλεψη στο στούντιο, αλλά το κάνουν στο σπίτι, θα πρέπει ιδανικά να ακολουθούν βίντεο στα οποία οι δάσκαλοι του Pilates παρουσιάζουν τις ασκήσεις. Σε γενικές γραμμές, πρέπει πάντα να τραβάτε τους ώμους σας προς τα πίσω και να κρατάτε την πλάτη σας ίσια. Διατηρήστε την ένταση σε όλο το σώμα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Ανάλογα με την άσκηση, σημαντική είναι και η θέση των ποδιών.

2. Εργαστείτε με την αναπνοή σας

Η αναπνοή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο Pilates. Είναι σχεδιασμένο να εξουδετερώνει την ένταση και να αυξάνει τον έλεγχο του σώματος. Εάν θέλετε να επωφεληθείτε βέλτιστα από τα θετικά αποτελέσματα του Pilates, θα πρέπει επομένως να εργαστείτε με την αναπνοή σας: Βεβαιωθείτε ότι αναπνέετε προσεκτικά, ώστε η αναπνοή σας να υποστηρίζει τις μεμονωμένες ασκήσεις. Καθώς εισπνέετε, χαλαρώστε τους μύες σας και καθώς εκπνέετε, τεντώστε τους μύες σας. Αυτός ο τύπος αναπνοής μπορεί να χρειαστεί λίγη εξοικείωση για έναν αρχάριο, αλλά θα το συνηθίσετε γρήγορα.

3. Κάντε τις σωστές ασκήσεις

Στην αρχή, δεν πρέπει να καταπονείτε τον εαυτό σας, γιατί με το Pilates, όπως και με όλα τα άλλα αθλήματα, η εξάσκηση κάνει τέλεια. Όποιος είναι νέος στο ήπιο άθλημα δεν θα μπορέσει να κατακτήσει μια προχωρημένη τάξη – και αυτό είναι καλό. Γιατί θα πρέπει πρώτα να μάθουν τις βασικές ασκήσεις και μετά να τις αυξήσουν με τον καιρό. Αντί να κάνετε πολλές επαναλήψεις στην αρχή, θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις αργά και προσεκτικά στην αρχή. Εάν το προσέξετε αυτό, θα πιεστούν ιδιαίτερα οι βαθύτεροι μύες που βρίσκονται.

Επίσης συναρπαστικό: Χάστε βάρος με Pilates – 5 τέλειες ασκήσεις για αρχάριους >>