Αυτά τα 5 φαρμακευτικά φυτά κάνουν θαύματα για τον πόνο

By | April 20, 2023

3. Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο ανακηρύχθηκε φαρμακευτικό φυτό της χρονιάς το 2021 και χρησιμοποιείται ως φυσικό αναλγητικό από τον Μεσαίωνα. Η δράση του βασίζεται στα αιθέρια έλαια και στις φυτικές ουσίες που περιέχουν: Έχουν αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθούν στην ένταση και στους πόνους στην πλάτη. Το δεντρολίβανο μπορεί να πιει ως τσάι ή να απλωθεί στο δέρμα ως λάδι.

4. Κουρκουμάς

Στην πατρίδα του στη Νότια Ασία, ο κουρκουμάς εκτιμάται ως σημαντικό μπαχαρικό και φαρμακευτικό φυτό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα συστατικά του ριζώματος (υπόγεια τρεχούμενα στελέχη, συγκρίσιμα με τις ρίζες) είναι συχνά χρησιμοποιείται ως φυσικό αντιφλεγμονώδες, αλλά και για πεπτικές διαταραχές όπως αίσθημα πληρότητας, μετεωρισμός και ναυτία ή δερματικές παθήσεις.

Συναρπαστικό: Έτσι βοηθά φυσικά ο κουρκουμάς

5. Τσουκνίδα

Αυτή η δωρεάν υπερτροφή μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε γωνιά: Η τσουκνίδα επιλέχθηκε ως φαρμακευτικό φυτό το 2022 και διεγείρει το μεταβολισμό, καθαρίζει το αίμα και έχει αποστραγγιστική δράση. Το φραγκόσυκο φυτό αντιπροσωπεύεται επίσης στο τμήμα ομορφιάς: η ανάπτυξη των μαλλιών λέγεται ότι βελτιώνεται με τονωτικό μαλλιών που παρασκευάζεται από τσουκνίδες.