Αυτά τα 3 φυσικά καλλυντικά κραγιόν μουτζουρώνουν στο Öko-Test

By | May 8, 2023

Αφού λοιπόν εμείς Βάζοντας αρκετά ολοκληρωμένα κραγιόν χρόνο με το χρόνο, φυσικά θα πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες αβλαβείς ουσίες στο πολύχρωμο μακιγιάζ. Ωστόσο, το Öko-Test έδειξε ότι το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει.

> > Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση κραγιόν στο τεύχος Ιανουαρίου 2023 του Öko-Test ή να το αγοράσετε online εδώ <

Κριτική στα φυσικά καλλυντικά: Αυτά τα 3 κραγιόν είναι «φτωχά»

Πολλές κόκκινες κάρτες μοιράστηκαν στο τεστ κραγιόν που διεξήγαγαν οι συνήγοροι των καταναλωτών. Από τα 18 κραγιόν που δοκιμάστηκαν, τα 8 απέτυχαν εντελώς με βαθμό 6. Μόνο 4 συνολικά κραγιόν ξέφευγαν με μαύρο μάτι και τα πήγαν ικανοποιητικά. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις εντοπίστηκαν στα συμβατικά κραγιόν. Οι κύριες επικρίσεις ήταν εδώ Συστατικά ορυκτελαίων όπως MOAH και MOSHπου μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία και επίσης την ουσία διοξείδιο τιτανίου.

Το διοξείδιο του τιτανίου δεν επιτρέπεται πλέον ως πρόσθετο σε τρόφιμα στην ΕΕ ως πρόσθετο με τον αριθμό Ε 171, καθώς υπάρχουν αυξανόμενες επιστημονικές ενδείξεις ότι η ουσία, που κάποτε θεωρούνταν αβλαβής, είναι σίγουρα μεταλλαξιογόνες επιδράσεις φαίνεται να έχει.

Δεδομένου ότι το διοξείδιο του τιτανίου δεν βρίσκεται πλέον στα τρόφιμα μας, η ουσία δεν πρέπει να βρίσκεται σε καλλυντικά που εφαρμόζουμε απευθείας στα χείλη μας και από τα οποία καταναλώνουμε περισσότερα από 50 χιλιοστόγραμμα κάθε μέρα. Δυστυχώς, η ουσία βρέθηκε και στα 6 δοκιμασμένα κραγιόν από φυσικά καλλυντικά.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτό το πολυτελές κραγιόν αποτυγχάνει στο Öko-Test > >

Οι καταναλωτές περιμένουν καλύτερα πράγματα από καλλυντικά προϊόντα που είναι πιστοποιημένα ως φυσικά καλλυντικά συγκεκριμένα από ό,τι από συμβατικά προϊόντα. Δυστυχώς, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτά τα 3 κραγιόν, έλαβαν μόνο «κακή» βαθμολογία.

  • Alterra Soft Matt Lipstick, 03
  • Dr Hauschka Lipstick Amaryllis, 11
  • Sante Matt Lipstick, 07

Όλα τα κραγιόν περιείχαν διοξείδιο του τιτανίου και άρωμα. Επίσης, οι κατασκευαστές μερικές φορές δεν μπορούσαν να αποδείξουν πού ακριβώς χρησιμοποιείται στα καλλυντικά Μαρμαρυγίας προήλθε από. Η φυσική χρωστική ουσία χρησιμοποιείται στα καλλυντικά λόγω της ανακλαστικής της δράσης. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως προέρχεται από παράνομα ορυχεία και γίνεται με τη βοήθεια του Παιδική εργασία μειωμένος.

Συμβουλές φροντίδας για ξηρά χείλη

Όποιος φοράει κραγιόν σε τακτική βάση είναι πολύ εξοικειωμένος με τα ξηρά και σκασμένα χείλη. Μερικά κραγιόν περιέχουν ελάχιστα ή σχεδόν καθόλου ενυδατικά συστατικά ή ακόμη χρησιμοποιούν έλαια σιλικόνης που μπορούν να στεγνώσουν πολύ γρήγορα το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών μας.

Δεδομένου ότι το δέρμα των χειλιών μας δεν έχει σμηγματογόνους αδένες, δεν μπορεί να εφοδιαστεί με προστατευτικά λίπη του δέρματος. Επομένως, όποιος φοράει κραγιόν τακτικά θα πρέπει πάντα να εξασφαλίζει μια καλή ρουτίνα περιποίησης για τα χείλη του.

  • πίνετε άφθονο νερό, το υγρό γεμίζει τα κύτταρα του δέρματος των χειλιών
  • εφαρμόστε προϊόντα οικιακής φροντίδας όπως ελαιόλαδο, μέλι ή κερί μέλισσας
  • χρησιμοποιήστε lip balm ή λίπος
  • φροντίστε να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά υγιεινά λιπαρά οξέα

Η πιο σημαντική συμβουλή: Δώστε και στα χείλη σας ένα διάλειμμα από το κραγιόν. Μετά από λίγες μέρες χωρίς κραγιόν, το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να αναγεννηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *