Αυτά τα 3 πράγματα συμβαίνουν όταν κοιμάστε με τη θερμάστρα ζεστή

By | May 8, 2023

Αυτά τα 3 πράγματα συμβαίνουν όταν κοιμάστε με τη θερμάστρα ζεστή

1. Ο κίνδυνος διαβήτη μπορεί να αυξηθεί

Εάν είστε παχύσαρκοι και μπορεί να έχετε οικογενειακό ιστορικό ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, μπορεί να σας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα μιας τετράμηνης μελέτης. Σε αυτό, ερευνητές του Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφροπαθειών στο Μέριλαντ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες όχι μόνο έκαιγαν περισσότερες θερμίδες, αλλά και τις αύξαναν καφέ λιπώδη ιστό στήνω. Σε αντίθεση με το λευκό λίπος, αυτό προάγει την υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μεταβολικών ασθενειών όπως ο διαβήτης. Το καφέ λίπος διπλασιάστηκε μέσα σε ένα μήνα σε αυτά τα υποκείμενα της δοκιμής: μέσα σε θερμοκρασίες γύρω 18 έως 19ºC κοιμήθηκε. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, το θετικό αποτέλεσμα δεν ήταν πλέον ορατό, γι’ αυτό δεν πρέπει να δυναμώνετε πολύ τη θέρμανση το βράδυ για χάρη της υγείας σας. Ωστόσο, καθώς αυτή ήταν μια μικρή μελέτη, τα αποτελέσματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.

2. Έχετε πιο εύκολα πονοκεφάλους

Όσο πιο ζεστό είναι το υπνοδωμάτιο, τόσο περισσότερα υγρά χάνουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμη και σε ψυχρότερα κλίματα, χάνουμε λίγο νερό μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης κατά τις επτά έως οκτώ ώρες που κοιμόμαστε. Ωστόσο, η απώλεια ιδρώτα αυξάνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, γι’ αυτό και ο θερμός αέρας μας στεγνώνει ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. μέσα από αφυδάτωση Το αίμα μας γίνεται πιο παχύρρευστο και όλα τα μέρη του σώματος είναι λιγότερο καλά εφοδιασμένα με αίμα – συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Εάν δεν αντισταθμίσετε την απώλεια νερού το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να εμφανιστούν πονοκέφαλοι.

Υπόδειξη: Για να αποφευχθεί αυτό, είναι καλύτερο να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό αμέσως μετά το ξύπνημα.

3. Γίνεστε πιο επιρρεπείς στα κρυολογήματα

Αλλά όχι μόνο ο εγκέφαλός μας υποφέρει από τον ζεστό αέρα που θερμαίνει το χειμώνα, αλλά και ο δικός μας βλεννώδεις μεμβράνες. Αυτά στεγνώνουν γρήγορα όταν περνάμε περισσότερο χρόνο σε θερμαινόμενους εσωτερικούς χώρους και γινόμαστε έτσι πιο ευαίσθητοι στα παθογόνα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι πιο εύκολο να κρυολογήσετε με πονόλαιμο και ρινική καταρροή. Υποστηρίξτε λοιπόν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό, τσάι ή καφέ όλη την ημέρα για να υγράνετε τους βλεννογόνους σας.

Συμβουλές για ευχάριστο κλίμα δωματίου

  • Υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο:
    Αρκετές μέθοδοι για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο βοηθούν στην ξηρή θέρμανση του αέρα το χειμώνα. Εκτός από τα φυτά εσωτερικού χώρου και τους υγραντήρες δωματίου, ένα απλό κόλπο βοηθά επίσης: Τοποθετήστε μερικές υγρές πετσέτες τσαγιού στο ψυγείο για να υγρανθεί ο ζεστός αέρας. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε με την υγρασία, καθώς η υπερβολική υγρασία προκαλεί την ανάπτυξη μούχλας.
  • Αερίστε σωστά:
    Τα κεκλιμένα παράθυρα δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά το χειμώνα. Εκτός από το τεράστιο κόστος θέρμανσης που προκύπτει ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει αρκετή ανταλλαγή αέρα. Επιπλέον, ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας αυξάνεται. Αντίθετα, αερίστε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και ανοίξτε όλα τα παράθυρα για περίπου πέντε λεπτά.
  • Κοιμηθείτε σε χαμηλές θερμοκρασίες:
    Η βέλτιστη θερμοκρασία δωματίου για ξεκούραστο και υγιεινό ύπνο είναι μεταξύ 16 και 19 βαθμών Κελσίου. Φροντίστε να έχετε ένα αρκετά χοντρό πάπλωμα για να μην παγώσετε το βράδυ και ξυπνήσετε από το κρύο.

Υποφέρετε από προβλήματα με τον ύπνο; Αποφύγετε αυτές τις 10 τροφές >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *