Αυτά τα 3 αθλήματα είναι επικίνδυνα για τις εγκύους

By | May 10, 2023

Αυτά τα 3 αθλήματα είναι επικίνδυνα για τις εγκύους

1. Bouldering

Όταν κάνουμε bouldering, σκαρφαλώνουμε χωρίς σχοινί αναρρίχησης και λουρί αναρρίχησης σε επιφάνειες βράχου ή εσωτερικούς τοίχους αναρρίχησης μέχρι ύψος άλματος έως και 4,50 μέτρα. Το άθλημα σε ζαλισμένα ύψη ενεργοποιεί σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες, προάγει την ευθεία στάση και σταθεροποιεί τον κορμό και την πλάτη και προάγει την ισορροπία, τον συντονισμό, τη δύναμη, τις κινητικές δεξιότητες, τη συγκέντρωση, την ισορροπία, την επίγνωση του σώματος και την κινητικότητα. Ωστόσο, το bouldering είναι εξαιρετικά ακατάλληλο για εγκύους, γιατί Οι πτώσεις -ακόμα και από χαμηλά ύψη- μπορεί να έχουν μοιραίες συνέπειες για τη μητέρα και το παιδί έχω. Επιπλέον, το σχηματισμένο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανησυχεί ορμόνη χαλάρωση ότι Οι σύνδεσμοι και οι αρθρώσεις χαλάρωσαν όλο και περισσότερο γίνομαι. Στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, η ορμόνη προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό, ώστε η λεκάνη σας να μπορεί να επεκταθεί περισσότερο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Σε ένα εξαντλητικό άθλημα όπως το bouldering, μπορεί να γίνει χειρότερο μώλωπες και καταπονήσεις Έλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Πόσο σημαντικά είναι τα συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; >>

2. Ιππασία

Αν πάντα ονειρευόσασταν να πάτε μια βόλτα στην παραλία ή στο λιβάδι, δεν πρέπει να θέλετε να πραγματοποιήσετε αυτό το όνειρο ενώ είστε έγκυος. Οπως και άπειρος αναβάτης ο κίνδυνος πτώσης είναι εξαιρετικά υψηλός και η άγνωστες κινήσεις ιππασίας και κραδασμούς μπορεί να βλάψουν το έμβρυο. Μόνο έμπειροι αναβάτες μπορούν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν στο άλογο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπό την προϋπόθεση ότι είναι υγιείς και ανθεκτικοί: Μια μελέτη σχετικά με το θέμα της “ιππασίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης” διαπίστωσε ότι μια εκπαιδευμένη και υγιής αναβάτης δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία μέσω του αθλήματος της εγκυμοσύνη, τον τοκετό ή τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.

3. Κωπηλασία

Κατά την κωπηλασία, η σωματική ένταση στοχεύει τους κοιλιακούς μύες. Οι σπασμωδικές κινήσεις και η γρήγορη επιτάχυνση δεν συνιστώνται σε εγκύους, όπως κίνδυνος τραυματισμού μέσω των ορμονικά χαλαρωμένων συνδέσμων και συνδέσμων στην εγκυμοσύνη είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Βασικα: Ο αθλητισμός είναι καλός και σημαντικός για την έγκυο γυναίκα και για το αγέννητο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Ωστόσο, πάντα να συζητάτε τις ιδέες σας σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες με το γιατρό σας εκ των προτέρων.

Σταματήστε την προπόνηση με αυτά τα 5 σημάδια

  • Αιμορραγία
  • πρόωρο τοκετό
  • πόνος στο στομάχι
  • ζάλη
  • αναπνευστικά προβλήματα

Ενδιαφέρον: Εγκυμοσύνη – να είστε προσεκτικοί με αυτές τις τροφές >>

Η άσκηση συντομεύει την πορεία του τοκετού

Μια μελέτη από το European Journal of Obstetrics and Gynecology and Reproductive Biology δείχνει ότι Ο αθλητισμός έχει θετική επίδραση στην πορεία του τοκετού επηρεάζει. Οι έγκυες γυναίκες που ασκούνταν τρεις φορές την εβδομάδα μείωσαν τον τοκετό κατά σχεδόν μία ώρα σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν ασκούνταν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *