Αυτά τα μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδη δράση

By | April 28, 2023

Δεν έχει σημασία αν είναι πόνος ή εξάντληση, πονόλαιμος ή προβλήματα στις αρθρώσεις – η φλεγμονή μπορεί να είναι πολύ πρόβλημα για το σώμα και παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές ασθένειες. Σας έχουμε ήδη μυήσει σε βότανα με αντιφλεγμονώδη δράση – καιρός να σας παρουσιάσουμε μερικά μπαχαρικά που έχουν επίσης αποτελεσματική αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό.

Αυτά τα 5 μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδη δράση

1. Κανέλα

Η κανέλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιφλεγμονώδη φυτοχημικά και, χορηγούμενη ως σκόνη, λέγεται ότι έχει αποχρεμπτική δράση. Το μπαχαρικό έχει επίσης θετική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα και ενισχύει το μεταβολισμό.

2. Κουρκουμάς

Φυσικά δεν πρέπει να λείπει ο κουρκουμάς. Το μπαχαρικό, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως κουρκουμάς, έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε κουρκουμίνη, η οποία λέγεται ότι μειώνει τη φλεγμονή και έχει αντιβακτηριδιακή δράση.

3. Μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι που διατίθεται στο εμπόριο μπορεί επίσης να κάνει περισσότερα από όσα νομίζουν πολλοί άνθρωποι. Η πιπερίνη που περιέχει έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για το πεπτικό σύστημα. Το μαύρο πιπέρι είναι ένα καλό στήριγμα, ειδικά για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Παρεμπιπτόντως: η πιπερίνη αυξάνει ακόμη και την επίδραση του κουρκουμά – μια ασυναγώνιστη ομάδα!

4. Τσίλι

Οι πιπεριές τσίλι περιέχουν καψαϊκίνη – ένα ενεργό συστατικό που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος μας, μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι η καψαϊκίνη βρίσκεται επίσης σε μπαλώματα θερμότητας. Το τσίλι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για αναπνευστικά προβλήματα.

5. Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο καταπολεμά επίσης τη φλεγμονή εμποδίζοντας τη σύνθεση του μονοξειδίου του αζώτου στο σώμα. Προσοχή όμως: Μην καταναλώνετε ποτέ σε μεγάλες ποσότητες – σε μεγάλες ποσότητες, το μοσχοκάρυδο είναι παραισθησιολογία.

Επίσης συναρπαστικά: Κουρκουμάς, γαρύφαλλο και κο. βοήθεια έναντι αυτών των καταγγελιών. >>