Αυτά τα μέρη του μαϊντανού είναι δηλητηριώδη

By | April 20, 2023

Πώς λειτουργεί η τοξίνη;

Η απιόλη είναι το φαινυλοπροπανοειδές, βασικό συστατικό των αιθέριων ελαίων που βρίσκονται σε διάφορες ποικιλίες μαϊντανού. Η τοξίνη μπορεί αλλεργική αντίδραση δώσει το έναυσμα για. Σε ιδιαίτερα υψηλές δόσεις, μπορεί Ηπατική και νεφρική βλάβη Έλα. Στις έγκυες γυναίκες, τα λουλούδια μπορούν να προάγουν τον τοκετό και να διεγείρουν τις συσπάσεις στη μήτρα.

Αυτό ήταν ήδη γνωστό από τον Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν λάδι μαϊντανού γεννήσεις και αμβλώσεις ένα. Το λάδι χρησιμοποιήθηκε επίσης για προβλήματα εμμήνου ρύσεως και απώλεια περιόδου. Σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτή η χρήση κάθε άλλο παρά ακίνδυνη είναι. Διότι: Σε περίπτωση υπερβολικής δόσης, η εφαρμογή συχνά κατέληγε μοιραία.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, ο μαϊντανός είναι ακίνδυνος

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο τα φύλλα και τους μίσχους μαϊντανού για να καρυκεύσετε τα πιάτα σας πριν από την ανθοφορία, δεν θα σας συμβεί τίποτα. Αντίθετα: Ο οργανισμός σας χαίρεται για την παροχή βιταμινών. Για παράδειγμα, 5 γραμμάρια βοτάνου κουζίνας καλύπτουν σχεδόν όλες τις ημερήσιες ανάγκες σας σε βιταμίνη Κ.

Σπουδαίος: Έφαγες κατά λάθος τους σπόρους μαϊντανού; Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό εάν εμφανίσετε συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως κράμπες ή πόνο.

Ο μαϊντανός ως φαρμακευτικό φυτό

Ο μαϊντανός δεν είναι μόνο το δηλητηριώδες φυτό της χρονιάς – είναι γνωστός και ως φαρμακευτικό φυτό. Στην παραδοσιακή ιατρική, τα φύλλα και οι σπόροι του φυτού χρησιμοποιούνται για νεφρικές παθήσεις, διαβήτη και στομαχικά προβλήματα, για παράδειγμα.