Αυτά τα αναλγητικά στο σπίτι θεραπείες βοηθούν με τους ρευματισμούς

By | May 1, 2023

Τι είναι οι ρευματισμοί;

Οι ρευματισμοί είναι μια ασθένεια που προκαλείται από φλεγμονή των αρθρώσεων, αλλά επηρεάζει επίσης όργανα, μύες ή συνδετικό ιστό. Η ασθένεια μπορεί να αναγνωριστεί από πρησμένες αρθρώσεις που είναι φλεγμονώδεις και επώδυνες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να νοσήσουν από ρευματισμούς, όχι μόνο οι ηλικιωμένοι αλλά και οι νεότεροι και τα παιδιά μπορούν να αρρωστήσουν. Η πιο κοινή μορφή χρόνιας νόσου είναι Ρευματοειδής αρθρίτιδα, στην οποία η επένδυση των αρθρώσεων έχει φλεγμονή. Οι γυναίκες έχουν περίπου τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από την ασθένεια από τους άνδρες.

Σπιτικές θεραπείες που βοηθούν στους ρευματισμούς

Ποια φάρμακα βοηθούν στους ρευματισμούς εξαρτάται από τον τύπο της νόσου. Οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν παυσίπονα ή σκευάσματα με κορτιζόνη. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές σπιτικές θεραπείες που ανακουφίζουν φυσικά από τα ρευματικά συμπτώματα.

Αντιφλεγμονώδεις τροφές

Για να ανακουφίσετε τα ρευματικά συμπτώματα με φυσικό τρόπο, θα πρέπει να τρώτε πολλές αντιφλεγμονώδεις τροφές. Συνιστώνται άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, διάφορα βότανα και ψάρια. Μια άλλη συμβουλή είναι το τζίντζερ. Ο υγιής κόνδυλος όχι μόνο ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, αλλά αναστέλλει και την επώδυνη φλεγμονή χάρη στην ουσία τζιντζερόλη που περιέχει.

Αποφύγετε λοιπόν τα προφλεγμονώδη τρόφιμα όπως η ραφιναρισμένη ζάχαρη, το αλκοόλ, τα τεχνητά τρανς λιπαρά, τα προϊόντα σιταριού και τα εξαιρετικά επεξεργασμένα κρέατα και λουκάνικα.

φαρμακευτικά βότανα

Φαρμακευτικά βότανα που ανακουφίζουν από τον πόνο και τη φλεγμονή όπως π.χ Χαμομήλι, φύλλα τσουκνίδας και φλοιός ιτιάς μπορεί να πιει ως τσάι. Το χαμομήλι δεν είναι μόνο ένα δοκιμασμένο και δοκιμασμένο σπιτικό φάρμακο για γαστρεντερικές παθήσεις, αλλά και για φλεγμονές. Ακριβώς όπως η τσουκνίδα: χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα για τη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων.

Θεραπείες κρύου και θερμότητας

Εάν επίκειται ρευματικό επεισόδιο, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα με θερμότητα. Ως εκ τούτου, συνιστάται να κάνετε πλήρη λουτρά ή ποδόλουτρα. Οι δροσερές εφαρμογές βοηθούν σε οξείες καταγγελίες όπου η φλεγμονή εμφανίζεται ήδη. Επομένως, εφαρμόστε κουάρκ στις αρθρώσεις που πονούν και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει. Ένα κουάκερ που φτιάχνεται από τσάι από θεραπευτική γη και χαμομήλι είναι επίσης αντιφλεγμονώδες. Εάν δεν έχετε αυτές τις σπιτικές θεραπείες στο χέρι, ένα απλό κατάπλασμα ψύξης θα κάνει.

Τακτική άσκηση

Η κίνηση διατηρεί τις αρθρώσεις σε φόρμα και χωρίς πόνο. Διάφορες κινητικές θεραπείες είναι δυνατές για ασθενείς με ρευματισμούς. Είτε πρόκειται για φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, γυμναστική στο νερό ή χορευτική γυμναστική. Αυτά βοηθούν στην προώθηση της ευελιξίας και στην ενδυνάμωση των μυών.

Ως ασθενής με ρευματισμούς, δικαιούστε τη λεγόμενη λειτουργική εκπαίδευση, το οποίο καλύπτεται από τις νόμιμες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας. Αυτή η κινητική θεραπεία προσφέρεται, για παράδειγμα, με τη μορφή ζεστού νερού και ξηρής γυμναστικής, που ενισχύουν τους μύες, τις αρθρώσεις και τις λειτουργίες της σπονδυλικής στήλης και βελτιώνουν την κινητικότητα.

Βίντεο: Ανακαλύφθηκε νέος τύπος κυττάρων – σημαντική ανακάλυψη στη θεραπεία της αρθρίτιδας;