Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη του Pilates για αρχάριους

By | May 1, 2023

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσετε το Pilates. Η απαλή αλλά έντονη προπόνηση για όλο το σώμα ενισχύει τους κοιλιακούς, τους μύες της πλάτης και της λεκάνης, βελτιώνει την ισορροπία και την κινητικότητα και μειώνει το στρες. Η τακτική προπόνηση Pilates εξασφαλίζει εξαιρετική στάση και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο φυσικής κατάστασης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι άνετα αθλητικά ρούχα και ένα χαλάκι.

Αλλά ειδικά ως αρχάριος, μπορείτε να κάνετε μερικά λάθη στην αρχή. Γιατί η σωστή εκτέλεση είναι το be-all και το end-all στο Pilates. Ζητήσαμε συμβουλές και ρωτήσαμε την προπονήτρια Pilates Natalia Cichos-Terrero ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη αρχαρίων και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Συνέντευξη με την προπονήτρια του Pilates Natalia Cichos-Terrero

Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσει το σώμα και το μυαλό στο Pilates!».

Τι είναι σημαντικό στο Pilates;
Natalia Cichos-Terrero: Το Pilates είναι μια απαιτητική μορφή προπόνησης που προκαλεί σώμα και μυαλό σε υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα τα φέρνει σε αρμονία. Απαιτεί πάντα ακριβείς και ελεγχόμενες κινήσεις.

Και γιατί είναι τόσο σημαντική η σωστή εκτέλεση των μεμονωμένων ασκήσεων;
Στο Pilates, ο τρόπος που εκτελείτε μια άσκηση κάνει την άσκηση Pilates. Αυτό που διακρίνει το Pilates από άλλες μεθόδους προπόνησης και το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι πάνω από όλα οι έξι βασικές αρχές του Pilates:
Έλεγχος, συγκέντρωση, ροή κίνησης, κεντράρισμα, ακρίβεια και αναπνοή. Ακόμα κι αν οι αρχές ακούγονται λίγο αφηρημένες, ειδικά για αρχάριους που μόλις ξεκινούν με το Pilates: Κάνουν την προπόνηση αυτό που είναι στην πραγματικότητα, επειδή το Pilates δεν είναι συνώνυμο της προπόνησης κοιλιακών, ποδιών και γλουτών. Γι’ αυτό τόσοι πολλοί είναι πραγματικά έκπληκτοι μετά το πρώτο τους μάθημα Pilates πόσο απαιτητική και απαιτητική είναι στην πραγματικότητα η προπόνηση, παρόλο που δεν φαίνεται καθόλου δύσκολη όταν την βλέπει κανείς από το πλάι.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι αρχάριοι;
Το Pilates δεν είναι ένα άθλημα υψηλών επιδόσεων και δεν έχει να κάνει με όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις. Η ποιότητα προηγείται της ποσότητας στο Pilates. Δεδομένου ότι το Pilates είναι πραγματικά πολύ απαιτητικό, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Εάν προσπαθήσετε να διδάξετε τη μέθοδο και να προπονηθείτε μόνοι σας, μπορείτε να κάνετε πολλά λάθη και δυστυχώς να αποκτήσετε ελαττωματικούς αυτοματισμούς ως αποτέλεσμα. Ξεκινά με το να μην δίνετε προσοχή στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και της σπονδυλικής στήλης, τον τεντωμένο αυχένα ή τους ώμους ή απλώς να πιέζετε τον εαυτό σας και το σώμα σας πάρα πολύ.