Ασθένεια του ύπνου: 3 συμπτώματα ναρκοληψίας

By | May 23, 2023

Ο όρος ασθένεια του ύπνου χρησιμοποιείται επίσης συχνά για τη νόσο τρυψανοσωμίαση, η οποία μεταδίδεται μέσω της μύγας τσετσε. Η ναρκοληψία, από την άλλη, προκαλείται από α έλλειψη ορεξίνη προκαλούνται. Η ουσία αγγελιοφόρος είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση ύπνου-εγρήγορσης του εγκεφάλου μας και εξασφαλίζει εξίσου σταθερές φάσεις ύπνου και εγρήγορσης. Εάν πεθάνουν περισσότερα από αυτά τα νευρικά κύτταρα που παράγουν ορεξίνη, ο κύκλος ύπνου-αφύπνισης μας μπερδεύεται εντελώς. Γιατί τα νευρικά κύτταρα σε περίπου 1 στα 2.000 άτομα το perish είναι ακόμα ασαφές, γι’ αυτό και μιλάμε για ιδιοπαθή υπερυπνία. Γενετικά αίτια, λοιμώξεις και απορύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ύποπτα.

Ασθένεια του ύπνου: 3 συμπτώματα ναρκοληψίας

1. Υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας

Όλοι γνωρίζουν την τεράστια επιθυμία για ύπνο μετά από μια γεμάτη ή σχεδόν άγρυπνη νύχτα. Ωστόσο, εάν η υπερβολική κούραση συμβεί χωρίς προφανή λόγο, η ναρκοληψία μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό. Εκτός από την αυξημένη ανάγκη για ύπνο, οι πάσχοντες υποφέρουν επίσης από ακούσιο ύπνο. Για παράδειγμα, μπορεί να συμβεί τα ναρκοληπτικά να γνέφουν στη μέση μιας συζήτησης ή κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αυτό το κύριο σύμπτωμα είναι πιο εμφανές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και νυχτερινές διαταραχές. Τα άτομα με ναρκοληψία συχνά ξυπνούν τη νύχτα ή βιώνουν πολύ ζωντανά, μερικές φορές τρομακτικά όνειρα.

2. Καταπληξία

Οι λεγόμενες καταπληξίες είναι επίσης σαφής ένδειξη ναρκοληψίας. Αυτό είναι το προσωρινό Απώλεια όλου του μυϊκού τόνου. Οι πάσχοντες λιποθυμούν ξαφνικά, ρίχνουν ένα αντικείμενο ή πέφτουν οι ίδιοι. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας καταπληξίας, το άτομο έχει πλήρη συνείδηση ​​αλλά χάνει τον έλεγχο των μυών του. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαλάρωση των μυών του προσώπου, η οποία οδηγεί σε μπερδεμένη ομιλία και διαταραγμένη όραση ή κλειστά μάτια. Οι αδύναμες φάσεις μπορεί να διαρκέσουν από μερικά δευτερόλεπτα έως λεπτά. Ομοίως, κατά τον ύπνο ή το ξύπνημα, τα λεγόμενα παράλυση ύπνου συμβαίνουν κατά τις οποίες ο πάσχων παραμένει εντελώς παράλυτος για δευτερόλεπτα ή λεπτά ενώ έχει τις αισθήσεις του.

3. παραισθήσεις

Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων με ναρκοληψία αναφέρουν επίσης πολύ έντονες παραισθήσεις, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν είτε όταν πέφτουν για ύπνο (υπναγωγικές ψευδαισθήσεις) είτε όταν ξυπνούν (υπνοπομπικές παραισθήσεις). Εκείνοι που επηρεάζονται στη συνέχεια ακούν, βλέπουν ή αγγίζουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Έτσι αναγνωρίζεις τη ναρκοληψία >>

Θεραπεία για ναρκοληψία

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία για τη ναρκοληψία. Ωστόσο, η ποιότητα ζωής των προσβεβλημένων μπορεί να βελτιωθεί με τη βοήθεια ορισμένων αλλαγών συμπεριφοράς και φαρμάκων. Εκτός από τον σταθερό προγραμματισμό των ωρών ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως α Υπνάκο παίξε επίσης ψυχοδιεγερτικά καθώς και αντικαταθλιπτικά. Ωστόσο, η φαρμακευτική αγωγή πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στον μεμονωμένο ασθενή. Επιπλέον, οι πάσχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν ροφήματα με καφεΐνη, όπως καφέ ή μαύρο και πράσινο τσάι με στοχευμένο τρόπο για να αισθάνονται πιο ξύπνιοι μεταξύ των προγραμματισμένων περιόδων ανάπαυσης. Ωστόσο, δεν συνιστώνται διεγερτικά όπως το αλκοόλ ή το τσιγάρο, καθώς μπορεί να αυξήσουν την τάση για ύπνο.

Βίντεο: Η ζωή μου ως άρρωστος που κοιμάται

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *