Από πού προέρχεται ο πόνος στην πλάτη μου στην εποχή του κορωνοϊού;

By | May 19, 2023

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τον πόνο στην πλάτη. Γίνεται διάκριση μεταξύ μη ειδικού και ειδικού πόνου. Στην περίπτωση του μη ειδικού πόνου, ο γιατρός δεν μπορεί να βρει ξεκάθαρη αιτία για τα συμπτώματα, αλλά στην περίπτωση συγκεκριμένου πόνου, μπορεί να προσδιοριστεί μια ξεκάθαρη αιτία. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των οσφυαλγιών εμπίπτει στην κατηγορία του μη ειδικού πόνου. Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί πόνος στην πλάτη, ειδικά σε περιόδους κορωνοϊού, για τον οποίο υπάρχει ξεκάθαρη αιτία.

Λόγοι πόνου στην πλάτη σε περιόδους κορωνοϊού

Εργασία στο γραφείο στο σπίτι
Παρά Παρά την πολυάριθμη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, πολλοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι. Ωστόσο, η ποιότητα του χώρου εργασίας συχνά δεν είναι βέλτιστη, έτσι ώστε π.χ. Β. η λάθος καρέκλα ή τραπέζι γραφείου, καθώς και η λάθος στάση του σώματος μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στην πλάτη.

μυϊκή ένταση
Το μονόπλευρο άγχος, η κακή στάση του σώματος και η έλλειψη άσκησης είναι οι κύριοι παράγοντες που προάγουν τον πόνο στην πλάτη αυτή τη στιγμή. Εάν οι μύες φορτωθούν ανομοιόμορφα, κάποιοι θα υποστούν υπερβολική πρόκληση και άλλοι θα υποστούν πρόκληση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη σκλήρυνση των μυών, προκαλώντας ένταση και πόνο.

Επίσης συναρπαστικό: συμβουλές για υγιή σπονδυλική στήλη >>

Μικρό άθλημα
Είτε αθλητικός σύλλογος, γυμναστήριο ή μάθημα γυμναστικής: Ως συνήθως, το να κάνεις αθλήματα είναι δύσκολο στην εποχή της Κορώνας. Πρώτα πολλοί αθλητικοί σύλλογοι έκλεισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, τώρα υπάρχει όριο στον αριθμό των ατόμων που ασκούνται σε πολλά στούντιο, οι κανόνες υγιεινής έχουν γίνει αυστηρότεροι και γενικά υπάρχει μια δυσάρεστη αίσθηση σχετικά με την προπόνηση σε κλειστό δωμάτιο. Γι’ αυτό και πολλοί το αποφεύγουν πλέον. Όποιος ήταν σωματικά δραστήριος και τώρα προπονείται λιγότερο, παρατηρεί πώς η έλλειψη άσκησης επηρεάζει την υγεία της πλάτης του. Δεδομένου ότι οι μύες αρχίζουν σιγά-σιγά να καταρρέουν μετά από δύο καλές εβδομάδες χωρίς προπόνηση, οι μύες της πλάτης μπορεί να εξασθενήσουν. Αυτό οδηγεί σε πόνο.

στρες
Η φροντίδα των παιδιών, η εκπαίδευση στο σπίτι και το γραφείο στο σπίτι και ταυτόχρονα η διαχείριση του νοικοκυριού μπορεί να γίνει αγχωτικό. Αυτό το άγχος εκδηλώνεται συχνά σε σωματικά παράπονα, για παράδειγμα όταν οι μύες στον αυχένα και τους ώμους γίνονται τεντωμένοι. Αυτό οδηγεί σε συχνούς πονοκεφάλους και πόνους στην πλάτη.

Επίσης συναρπαστικό: 5 συμβουλές για την πρόληψη του πόνου στην πλάτη στο γραφείο στο σπίτι >>

πρόπτωση δίσκου
Η έλλειψη άσκησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κήλης δίσκου. Στην περίπτωση κήλης δίσκου, ο ζελατινώδης πυρήνας γλιστρά ανάμεσα στα σπονδυλικά σώματα, ο οποίος κατά τα άλλα χρησιμεύει ως μαξιλάρι και αμορτισέρ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στην πλάτη καθώς το ζελέ πιέζει τα κοντινά νεύρα. Το ισχιακό νεύρο προσβάλλεται ιδιαίτερα συχνά, προκαλώντας πόνο που ακτινοβολεί από τους γλουτούς στο πίσω μέρος του ποδιού και στο πόδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *