Αποφύγετε αυτά τα 3 λάθη

By | May 5, 2023

Εκτός από τη διατροφή, ο αθλητισμός είναι ένας σημαντικός ακρογωνιαίος λίθος για ένα υγιές σώμα. Η προπόνηση αντοχής είναι ιδιαίτερα κατάλληλη την κρύα εποχή για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας προστατέψει από κρυολογήματα, γρίπη και άλλα παρόμοια. Και δεν είναι μόνο αυτό – τα αθλήματα αντοχής είναι επίσης ιδανικά για όσους από εμάς θέλουν να χάσουν βάρος. Γιατί, ανάλογα με την ταχύτητα τρεξίματος και το σωματικό βάρος, το τζόκινγκ καίει έως και 400 θερμίδες σε μισή ώρα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά με το τρέξιμο που μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια βάρους.

Αδυνάτισμα με τρέξιμο: 3 λάθη

1. Τρέξιμο πολύ

Το τζόκινγκ έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Όχι μόνο καίμε θερμίδες, αλλά το τακτικό τρέξιμο ενισχύει επίσης το καρδιαγγειακό μας σύστημα, βελτιώνει τον ύπνο μας και ανεβάζει τη διάθεση μας. Ωστόσο, το «πολλά βοηθάει πολύ» δεν ισχύει εδώ: Αν το παρακάνεις με το τρέξιμο, μπορείς γρήγορα να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Η υπερφόρτωση αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και μειώνεται επίσης η σωματική απόδοση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χάνετε πλέον βάρος. Για να χάσετε βάρος και να αποκομίσετε τα οφέλη για την υγεία του τρεξίματος, στοχεύστε σε όχι περισσότερες από τέσσερις έως πέντε διαδρομές την εβδομάδα.

Επίσης ενδιαφέρον: Αντοχή ενώ τρέχετε – με αυτές τις συμβουλές θα τρέξετε περισσότερο >>

2. Κάνεις χωρίς μυϊκή προπόνηση

Είναι αλήθεια: εάν τρώτε υγιεινά και κάνετε τζόκινγκ τακτικά, θα χάσετε βάρος. Για ένα καθορισμένο, καλοσχηματισμένο σώμα, ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε και μυϊκά αθλήματα. Όταν ενσωματώσετε έναν συνδυασμό τρεξίματος και μυϊκής προπόνησης στην καθημερινή σας ρουτίνα, θα κάψετε λίπος και θα χτίσετε μυς. Το πλεονέκτημα: Οι γυμνασμένοι μύες όχι μόνο φαίνονται καλά, αλλά καίνε λίπος σε ηρεμία, κάτι που με τη σειρά του ωφελεί την απώλεια βάρους.

3. Δεν αναζητάς έλλειμμα θερμίδων

Τρέχεις τακτικά, αλλά δεν προσέχεις τη διατροφή σου; Τότε η πίτσα, η σοκολάτα και η Co. θα μπορούσαν να είναι ο λόγος που παρά την προπόνησή σας δεν υπάρχει επιτυχία στην απώλεια βάρους. Επειδή για να χάσετε βάρος, πρέπει να έχετε έλλειμμα θερμίδων – πράγμα που σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνετε. Μπορείτε να μάθετε την αξία για τις θερμίδες που απαιτούνται εδώ, για παράδειγμα >> Για να χάσετε βάρος, δεν πρέπει να κάνετε τζόκινγκ με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος και να τρώτε πολλές πρωτεΐνες και χονδροειδείς ζωοτροφές.

Επίσης ενδιαφέρον: 4 πράγματα συμβαίνουν όταν κάνετε τζόκινγκ κάθε μέρα >>

Βίντεο: Κάνοντας ένα διάλειμμα από το τρέξιμο – έτσι μπορείτε να επιστρέψετε στο τζόκινγκ