Αντί για χυλό, ας επινοήσουμε αυτό το νόστιμο πιάτο

By | April 18, 2023

Κουσκούς για πρωινό; Σωστά! Όποιος έχει χορτάσει από χυλό, ολονύχτια βρώμη και κο. για πρωινό πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το δικό μας Μπολ κουσκούς με φρούτα δοκιμάστε το πρωί. Αυτή είναι μια πραγματική τροφή ψυχής που σίγουρα θα σας κάνει ευτυχισμένους.

Το καλύτερο? Σε αντίθεση με το ρύζι, τα ζυμαρικά ή τις πατάτες, το κουσκούς μπορεί να γίνει σε ελάχιστο χρόνο – και δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως. Αρκεί να ρίξουμε ζεστό νερό πάνω από το σιμιγδάλι. Λίγα λεπτά αργότερα είναι έτοιμο για κατανάλωση – και επομένως δεν διαρκεί περισσότερο από το συμβατικό χυλό.

>> Φλας συνταγή για χορταστικό χυλό

Το Coucous είναι τόσο υγιές

Νόστιμο, ευέλικτο, προετοιμασμένο σε χρόνο μηδέν και ακόμη και υγιεινό: κανένα ντουλάπι κουζίνας δεν πρέπει να είναι χωρίς κουσκούς. Το σιμιγδάλι σκληρού σίτου κόβει μια ωραία σιλουέτα τόσο στα γλυκά όσο και στα αλμυρά πιάτα – και παρέχει στο σώμα μας μια επιπλέον μερίδα υγιεινού ίνα και λαχανικών πρωτεΐνη.

>> Συνταγή για κουσκούς φριτάτα σχοινόπρασο

Επίσης σελήνιο Το σιμιγδάλι είναι πλούσιο σε μέταλλα που υποστηρίζουν την υγιή λειτουργία του θυρεοειδούς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Η τακτική κατανάλωση κουσκούς μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού και του προστάτη.

Ειδοποίηση: Το βορειοαφρικανικό πιάτο είναι εξαιρετικό ακόμη και για απώλεια βάρους. Επειδή το κουσκούς περιέχει σχετικά λίγες θερμίδες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά: ανά 100 γραμμάρια υπάρχει σιμιγδάλι περίπου 350 θερμίδες.