Ανεμοβλογιά – Συμπτώματα και θεραπεία

By | May 19, 2023

Ωστόσο, είναι καλύτερο να σκεφτείτε προφυλάξεις. Τα παιδιά μπορούν να εμβολιαστούν κατά της ανεμοβλογιάς από την ηλικία του ενός έτους, συνήθως αυτός είναι ένας συνδυασμός εμβολιασμού κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς και της ανεμοβλογιάς. Η δεύτερη προστασία από τη μόλυνση οφείλεται στη συνέχεια μέχρι το τέλος του δεύτερου έτους της ζωής.

Στην Αμερική γίνονται τα λεγόμενα «smallpox party» όπου τα υγιή παιδιά συναντούν παιδιά που έχουν ανεμοβλογιά ώστε και τα υγιή να κολλήσουν τη μόλυνση και να αποκτήσουν ανοσία σε αυτήν.

Ανεμοβλογιά – Τι να προσέξετε

Πρώτα και κύρια, προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού σας από τη φαγούρα – παίξτε πολύ μαζί, διαβάστε δυνατά, κάντε κοινές δραστηριότητες στο σπίτι. Για να αποτρέψετε το άρρωστο παιδί σας να γρατσουνίσει τις φουσκάλες, κόψτε τα νύχια του παιδιού σας κοντά γιατί το ξύσιμο τους μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη του δέρματος και εξόγκωση του δέρματος. Πολύ σπάνια, μπορεί επίσης να εμφανιστεί μηνιγγίτιδα, προκαλώντας πονοκεφάλους, έντονο πυρετό, έμετο και άκαμπτο λαιμό.

Αποφύγετε την επαφή με τον ήλιο ενώ οι κόκκινες κηλίδες εμφανίζονται στο δέρμα, οι ακτίνες του ήλιου οδηγούν σε άσχημες καφέ κηλίδες στις πληγείσες περιοχές. Αποφύγετε τις έγκυες γυναίκες γιατί ο ιός είναι επικίνδυνος για το αγέννητο παιδί. Εάν το μωρό σας έχει μολυνθεί, βάλτε κάλτσες στα χέρια για να αποφύγετε το ξύσιμο. Το μπάνιο και το περιτύλιγμα μοσχαριών επιτρέπονται επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μόνο εάν έχουν ήδη σχηματιστεί κρούστες, διαφορετικά οι φουσκάλες θα μολυνθούν πολύ εύκολα. Το παιδί σας χρειάζεται μαλακά εσώρουχα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ώστε να μην υπάρχει τριβή στις φλύκταινες. Εάν πρόκειται για νεογέννητο, οι πάνες πρέπει να αλλάζουν πολύ συχνά ή και καθόλου, καθώς ο ιός θέλει να είναι εκεί.

Εάν ο στοματικός βλεννογόνος επηρεάζεται και από τις κόκκινες κηλίδες, θα βοηθήσει ένα αναλγητικό και ταυτόχρονα απολυμαντικό στοματικό διάλυμα από το φαρμακείο.

Η καλύτερη δοκιμασμένη και δοκιμασμένη θεραπεία για τον κνησμό είναι το τακτικό τρίψιμο στις πληγείσες περιοχές. Ως συμβουλή: Το μη συνταγογραφούμενο φάρμακο Lotio alba από το φαρμακείο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *