Ανακουφίστε το άγχος με αυτές τις 3 βραδινές τελετουργίες

By | May 16, 2023

Χαλάρωση: Οι σταθερές τελετουργίες είναι τόσο σημαντικές

Έχετε να αντιμετωπίσετε μια αγχωτική καθημερινότητα και δυσκολεύεστε να ηρεμήσετε το βράδυ; Νιώθεις όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι τα σταθερά τελετουργικά είναι σημαντικά για τη μείωση του άγχους επειδή δίνουν δομή στην εποχή μας. Τα σταθερά τελετουργικά το βράδυ μπορούν να σας βοηθήσουν να τελειώσετε τη μέρα ήρεμα και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Ανακουφίστε το άγχος με αυτές τις 3 βραδινές τελετουργίες

Για να μειώσετε το άγχος και να έχετε έναν καλό ύπνο, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα. Για να αποφύγετε το άγχος το πρωί, μπορείτε να απλώσετε τα ρούχα σας για την επόμενη μέρα το βράδυ και να κάνετε πράγματα όπως να προετοιμάσετε το πρωινό σας για την επόμενη μέρα. Σημαντικό σημείο για τη μείωση του στρες το βράδυ είναι επίσης το απαλλαγή κινητού τηλεφώνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε χωρίς το smartphone σας όλο το βράδυ – αλλά αφήστε το τηλέφωνό σας στην άκρη μια ώρα πριν τον ύπνο, για παράδειγμα, μέχρι το επόμενο πρωί. Αν κοιτάξεις το κινητό σου λίγο πριν κοιμηθείς, θα δυσκολευτείς να σβήσεις νοητικά και να αποκοιμηθείς. Ένα χαλαρωτικό τσάι το βράδυ μπορεί επίσης να κάνει θαύματα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν το πιείτε πολύ αργά, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνετε στην τουαλέτα το βράδυ.

  1. γράφω ημερολόγιο
    Η ανασκόπηση της ημέρας μας βοηθά να χαλαρώσουμε. Κάθε βράδυ γράψτε τι πήγε καλά και τι δεν πήγε καλά εκείνη την ημέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη μέρα και να ηρεμήσετε. Είναι επίσης χρήσιμο να καταγράφετε αυτά για τα οποία είστε ευγνώμονες. Αυτά μπορεί να είναι μικρά πράγματα, όπως ένα ωραίο κομπλιμέντο που λάβατε, ή μεγαλύτερα πράγματα όπως ο σύντροφός σας ή ο καλύτερος φίλος σας. Εάν η εγγραφή του είναι πολύ χρονοβόρα για εσάς, μπορείτε απλά να περάσετε τη μέρα στο μυαλό σας.
  2. Να διαβασω
    Τίποτα δεν είναι τόσο χαλαρωτικό όσο το διάβασμα. Έχει νόημα εδώ, ίσως όχι απαραίτητα να καταφύγουμε σε περίπλοκη εξειδικευμένη λογοτεχνία, αλλά να καταφύγουμε σε ένα καλό ψυχαγωγικό βιβλίο. Το διάβασμα σας βοηθά να αφήσετε πίσω σας τη μέρα και να βυθιστείτε σε έναν άλλο κόσμο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το διάβασμα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και ακόμη και παρατείνει τη ζωή. Σύμφωνα με την καθηγήτρια του πανεπιστημίου Yale, Becca R. Levy, οι άνθρωποι που διαβάζουν για μισή ώρα την ημέρα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης έναντι των μη αναγνωστών.
  3. γιόγκα και διαλογισμός
    Δεν είναι τυχαίο ότι η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι αποδεδειγμένοι τρόποι για να μειώσετε το άγχος και να χαλαρώσετε πραγματικά. Οι τακτικές ενότητες σάς διδάσκουν προσοχή στην αντιμετώπιση του εαυτού σας. Σύμφωνα με μελέτες, η γιόγκα απελευθερώνει την αγγελιαφόρο ουσία γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ, το οποίο μειώνει τη διεγερσιμότητα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και μπορεί έτσι να μειώσει το άγχος, τον φόβο και τα συναισθήματα πανικού. Εδώ μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τη γιόγκα >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *