Αναγνωρίστε την τοξική σχέση: διευκρινίζει ο ειδικός

By | April 23, 2023

Στο δικό μας συνέντευξη απαντά ο Ulrich Wilken 7 ερωτήσεις για τις τοξικές σχέσεις και τα προειδοποιητικά σημάδια τους.

Συνέντευξη ειδικού: Τοξική σχέση; Αυτά τα προειδοποιητικά σήματα πρέπει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

1. vital.de: Πότε μια σχέση είναι «τοξική»;

Dipl. Ψυχ. Ulrich Wilken (μυντ ζευγάρι): Μια σχέση ονομάζεται τοξική όταν ανάμεσα σε ένα ή περισσότερα άτομα ανισορροπία ισχύος αποτελείται. Μια ανισορροπία ισχύος μπορεί να προκύψει, για παράδειγμα, από μια οικονομική ανισορροπία. Αν αυτή η ανισορροπία δύναμης εκμεταλλευτεί εις βάρος ενός ανθρώπου, μιλάμε για τοξική σχέση. Ωστόσο υπάρχει Μην τροφοδοτείτε χωρίς λιποθυμία αφ ‘ετέρου. Για να μπορέσει ένα άτομο να ασκήσει εξουσία σε ένα άλλο άτομο, χρειάζεται ένα άτομο από την άλλη πλευρά που βιώνει την κατάσταση ως ανίσχυρο. Έτσι είναι οι τοξικές σχέσεις δεν είναι δυσλειτουργικές, ναι δουλεύουν. Απλώς είναι συχνά πολύ ταλαιπωρία.

2. Πώς μπορώ να ξέρω ότι μια σχέση δεν είναι καλή για μένα;

Μπορώ να πω ότι μια σχέση δεν είναι καλή για μένα γιατί εγώ να μην νιώθω ότι αγαπώ για χάρη μου. Αν συνεχίσω να νιώθω ότι όχι πλούσιος, όχι αρκετός κλπ. τότε μια σχέση δεν μπορεί να μου κάνει καλό. Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσω να μάθω αν αυτά τα συναισθήματα δεν υπήρχαν πριν από την τρέχουσα σχέση μου. Αν συμβαίνει αυτό, και συμβαίνει συχνά, τότε θα πρέπει να μάθω να καταλαβαίνω τι Συμβάλλω εν αγνοία μουότι δεν μπορώ να βιώσω ικανοποίηση και ευτυχία. Συχνά έχει νόημα να ρίξουμε μια ματιά στην παιδική ηλικία. έχω μάθει Πίστη στην επιμονή της αγάπης και Εμπιστευτείτε την άνευ όρων αγάπη για να αναπτυχθεί? Αυτές είναι οι δύο πιο σημαντικές προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Και με θετική και με αρνητική έννοια.

3. Ποια είναι τα κλασικά προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν μια ανθυγιεινή σχέση ή έναν τοξικό σύντροφο;

Άρα από αυτή την προοπτική δεν υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι, μόνο τοξικές σχέσεις. Οι προειδοποιητικές πινακίδες είναι μέσα έλλειψη σεβασμού και σεβασμού αγκυροβολημένος. Αν καμία εκτίμηση γίνονται περισσότερα καμία αναγνώριση και καμία ανταλλαγή αγάπης, τότε αυτά είναι σημάδια μιας τοξικής σχέσης. Δεν πρέπει ποτέ κανείς να ξεχνά: “Το ταγκό θέλει δύο”. Το να κατηγορείς πάντα τον σύντροφό σου είναι μεγάλη προϋπόθεση για να μην αλλάξει τίποτα.

4. Τι πρέπει να κάνετε εάν ένα ή περισσότερα από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια ισχύουν για τη σχέση/το σύντροφό σας;

Όταν συνειδητοποιώ ότι επιστρέφω συνέχεια καταγγελτικές και ασεβείς καταστάσεις σύρετε, τότε θα πρέπει να αναρωτηθώ τι μπορώ να κάνω συμβάλλουν σε αυτό ασυνείδηταότι βιώνω αυτές τις καταστάσεις ξανά και ξανά. Το ρητό ισχύει συχνά: Καλύτερα η γνωστή ατυχία παρά η άγνωστη ευτυχία. Αυτό μπορεί να ακούγεται πικρό, αλλά δημιουργεί και ταυτότητα.

5. Ποια προειδοποιητικά σημάδια δεν πρέπει σίγουρα να αγνοήσεις σε μια σχέση;

Αν το ο κόσμος περιστρέφεται κυρίως γύρω από τον σύντροφο και όλα τα άλλα δεν πρέπει να είναι, τότε η πιθανότητα να αλλάξει η συμπεριφορά είναι αμελητέα. Είναι η προϋπόθεση για την ακόλουθη κατευθυντήρια αρχή: Δεν είμαι αρκετός, δεν έχω δίκιο. Αυτή η κατευθυντήρια αρχή συχνά αποδεικνύεται αληθινή με την έννοια αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Έτσι, χωρίς να το θέλω, συνεισφέρω ασυναίσθητα στο ότι η ευτυχία και η αγάπη δεν μπορούν να ανθίσουν.

6. Πότε αξίζει να συνεχίσετε να εργάζεστε σε μια σχέση;

αγάπη, σεβασμός και Εμπιστοσύνη είναι οι πυλώνες μιας ολοκληρωμένης εταιρικής σχέσης. Αξίζει να δουλεύεις για μια σχέση όταν αυτό θεμέλιο της αγάπης και του σεβασμού για την ετερότητα του συντρόφου και για το ότι είναι δικός του. Αν παρατηρήσετε ότι ορισμένα αρνητικά συναισθήματα έχουν την προέλευσή τους στη δική σας ιστορία και ενημερώνονται συνεχώς στην τρέχουσα σχέση, σαν να βρίσκονται σε σκηνή, τότε δεν μπορεί να φταίει αποκλειστικά ο σύντροφός σας. Κι έτσι δεν μπορώ να φταίω μόνο εγώ για τον πόνο και την προσβολή του συντρόφου μου. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορώ να ξεφορτωθώ λίγο-λίγο τα παλιά μου Πες αντίο σε λαχτάρες και πληγές και ζήστε περισσότερο στο εδώ και τώρα. Όσο πιο ειρηνικά κοιτάζω πίσω, τόσο πιο ελεύθερος κοιτάζω μπροστά.

7. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να τερματίσετε μια (τοξική) σχέση;

Όταν θέλω να νιώθω σεβασμό και εκτίμηση και το θέλω Συνεργασία στο ύψος των ματιών και σεβασμός Θέλω να ζήσω στην οποία η προσωπικότητά μου και εγώ μπορούμε να αναπτυχθούμε, τότε θα πρέπει να τερματίσω μια σχέση όπου τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατό.

Βίντεο Instagram: Σημάδια τοξικής σχέσης