αλλεργικός βήχας ως σωματικό σημάδι

By | April 22, 2023

Μόλις ξεκινήσει η εποχή του αλλεργικού πυρετού, οι πάσχοντες από αλλεργία πρέπει να αντιμετωπίσουν τα υγρά μάτια και την καταρροή. Σε σχέση με μια αλλεργία στη γύρη, οι πάσχοντες υποφέρουν επίσης από επώδυνο και ξηρό βήχα.

Αλλεργικός βήχας με αλλεργικό πυρετό: αμυντική αντίδραση του οργανισμού μας

Εάν ο οργανισμός λάβει πραγματικά αβλαβείς ουσίες όπως γύρη, ακάρεα οικιακής σκόνης ή τρίχες ζώων μέσω της μύτης και του στόματος στην αναπνευστική οδό και τις ταξινομήσει ως αλλεργικές, αυτό προκαλεί μια ανοσολογική αντίδραση στην οποία σχηματίζεται ισταμίνη. Αυτή η ουσία κάνει τους βρόγχους να συστέλλονται και να σας κάνει να βήχετε. Με το βήχα, το σώμα προσπαθεί να διώξει τους εισβολείς από το σώμα.

Άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τον αλλεργικό βήχα περιλαμβάνουν δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος, πρήξιμο ή φαγούρα στο λαιμό. Οι πάσχοντες από αλλεργίες παλεύουν με έναν αλλεργικό βήχα, ειδικά τη νύχτα, επειδή το φορτίο γύρης είναι ιδιαίτερα υψηλό τότε. Η επιθυμία για βήχα μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως αρκετές ώρες.

Ο αλλεργικός βήχας μπορεί να εξελιχθεί σε άσθμα

Μην παίρνετε ελαφρά τον αλλεργικό βήχα. Ο συνεχής ερεθισμός των αεραγωγών μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό άσθμα ή βρογχίτιδα. Η καθημερινότητα επιβαρύνεται και από τον ξηρό βήχα και η σωματική καταπόνηση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Εάν υποφέρετε από χρόνιο βήχα, έχετε επίμονα συμπτώματα επειδή αντιδράτε συνεχώς σε αλλεργίες. Είτε οξύς είτε χρόνιος – ζητήστε τη διευκρίνιση του βήχα σας από γιατρό.

Μπορεί να είναι αλλεργία, αλλά από πίσω μπορεί να κρύβονται και άλλες ασθένειες. Αν ο βήχας δεν είναι ξηρός και παρατηρήσετε πτύελα, πρόκειται για τον λεγόμενο παραγωγικό βήχα. Η εκτοξευόμενη, διαυγής βλέννα μπορεί να υποδηλώνει φλεγμονή των αεραγωγών και των πνευμόνων. Ένα κιτρινωπό ή πρασινωπό χρώμα μπορεί να είναι σημάδι φλεγμονής της κατώτερης αναπνευστικής οδού ή βακτηριακής λοίμωξης.

Αντιμετωπίστε τον αλλεργικό βήχα

Φάρμακα όπως τα αντιισταμινικά υπόσχονται ανακούφιση. Τα ενεργά συστατικά τους, όπως η σετιριζίνη ή η δεσλοραταδίνη, καταστέλλουν την απελευθερωμένη ισταμίνη και επομένως και τα συμπτώματα όπως ο αλλεργικός βήχας ή η καταρροή. Αλλά αν δεν θέλετε να πάρετε το χάπι, μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικές θεραπείες στο σπίτι για να θέσετε την αλλεργία σας υπό έλεγχο. Εδώ παρουσιάζουμε τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες και θεραπείες για τις αλλεργίες.

Όποιος υποφέρει ιδιαίτερα από αλλεργικό βήχα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο υποευαισθητοποίησης. Το σώμα λαμβάνει τακτικές ενέσεις για μεγαλύτερη περίοδο δύο έως πέντε ετών, προκειμένου να συνηθίσει σταδιακά τα αλλεργιογόνα.

Βίντεο: Κνησμός στα μάτια, καταρροή – που βοηθά με τον αλλεργικό πυρετό