Αιτίες και συμπτώματα ρήξης πέους

By | May 14, 2023

Ο χαρακτηρισμός ως κάταγμα πέους τεχνικά δεν είναι απολύτως σωστός. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κόκκαλο στο πέος που θα μπορούσε να σπάσει, το κάταγμα του πέους είναι πιο συγκεκριμένα ένα Ρήξη σπηλαιώδους σώματος – επομένως ο τραυματισμός αναφέρεται επίσης ως ρήξη πέους ή σπηλαιώδη ρήξη σώματος. Υπάρχουν τρεις στυτικοί ιστοί στο πέος που γεμίζουν με αίμα κατά τη διάρκεια μιας στύσης: ο ένας βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της βαλάνου, ένας άλλος στο κάτω μέρος της ουρήθρας και ο μεγαλύτερος στυτικός ιστός, ο οποίος επηρεάζεται συχνότερα από τη ρήξη του πέους, βρίσκεται στο την κορυφή του άξονα του πέους.

Αιτίες κατάγματος πέους

Ένα κάταγμα πέους, ή ακριβέστερα ένα ρήγμα στο σπηλαιώδες σώμα, συμβαίνει όταν το πέος κάμπτεται ή συμπιέζεται σοβαρά (τραύμα κάμψης ή συμπίεσης) όταν είναι σε στύση. Αυτό συμβαίνει συχνότερα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, όταν το πέος γλιστράει έξω κατά την ώθηση και χτυπά το ηβικό οστό ή άλλο σκληρό μέρος του σώματος του σεξουαλικού συντρόφου. Εναλλακτικά, οι ακραίες σεξουαλικές πρακτικές, οι τεχνικές αυνανισμού ή η έκθεση σε βία μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε κάταγμα πέους εάν το πέος είναι πολύ λυγισμένο.

Οι πιθανές συνέπειες και οι επιπλοκές μιας ρήξης του πέους περιλαμβάνουν την καμπυλότητα του πέους, τη στυτική δυσλειτουργία και τη βλάβη της ουρήθρας.

Ρήξη πέους: Συμπτώματα και σημάδια ρήξης πέους

Το σπογγώδες σώμα σχίζεται λόγω της πίεσης κάμψης ή συμπίεσης, που συχνά συνοδεύεται από θόρυβο σκασίματος. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει έντονη αιμορραγία και το πέος χαλαρώνει αμέσως. Μπορεί να εμφανιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • Έντονος πόνος σε ολόκληρη την περιοχή,
  • μώλωπες με ορατό οίδημα,
  • μπλε αποχρωματισμός,
  • καμπυλότητα του πέους στην μη τραυματισμένη πλευρά,
  • διαρροή αίματος από την ουρήθρα (εάν έχει προσβληθεί η ουρήθρα),
  • ήχος σπασίματος τη στιγμή της ρήξης
  • γαλαζωπό έως μαύρο αποχρωματισμό των όρχεων.

Τι να κάνετε αν σπάσετε ένα πέος;

Ένα κάταγμα πέους είναι ένα ιατρικό επείγον. Δεν χρειάζεται κάθε ρήξη πέους να αντιμετωπίζεται χειρουργικά, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί συντηρητικά με φαρμακευτική αγωγή, κομπρέσες και ψύξη, ανάλογα με τη σοβαρότητα. Ωστόσο, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος επιπλοκών όπως η καμπυλότητα του πέους, το υπολειπόμενο οίδημα και οι αλλαγές στον προσβεβλημένο στυτικό ιστό.

Επομένως, συμβουλευτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό εάν υποψιάζεστε ότι έχετε υποστεί κάταγμα του πέους – το a είναι κατάλληλο εδώ ουρολόγο ή στα επείγοντα ενός νοσοκομείου. Μέχρι να λάβετε ιατρική φροντίδα, θα πρέπει να έχετε το πέος σας με α δροσερό πακέτο δροσερό, καθώς το κρύο μειώνει το πρήξιμο και την αιμορραγία.

Πώς αντιμετωπίζεται ένα κάταγμα πέους;

Σε περίπτωση ήπιας ρήξης πέους (λανθάνον κάταγμα πέους). συντηρητικά μέτρα πιθανώς επαρκής για να υποστηρίξει την αυτοθεραπεία του ιστού. Οι επίδεσμοι με πίεση ψύξης χρησιμοποιούνται για τη μείωση του οιδήματος και των πιθανών μώλωπες. Τα αντιβιοτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προληπτικά για την πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων του στυτικού ιστού. Η συντηρητική θεραπεία που περιλαμβάνει ανάπαυση συνήθως διαρκεί τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Ωστόσο, πιο σοβαρές περιπτώσεις είναι πιο συχνές από τα λανθάνοντα κατάγματα του πέους, που αναγκαστικά επιχειρήσεων πρέπει να αντιμετωπίζονται για να αποφευχθούν μελλοντικές επιπλοκές και μόνιμες βλάβες. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, τα δάκρυα στον ιστό που προκαλούνται από τη ρήξη του πέους ράβονται και το αίμα που έχει συσσωρευτεί στο αιμάτωμα παροχετεύεται. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται συμπιεστικοί επίδεσμοι και φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη της ανάπτυξης στύσης με σκοπό την προστασία του στυτικού ιστού. Ένας ουροποιητικός καθετήρας μπορεί να είναι απαραίτητος για την πρόληψη πιθανής κατακράτησης ούρων.

Βίντεο: Μελέτη – ποιο μέγεθος πέους είναι φυσιολογικό;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *