Έτσι ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

By | April 28, 2023

Το ποδόσφαιρο του νερού είναι η πιο διάσημη μέθοδος εφαρμογής ή επεξεργασίας νερού στην υδροθεραπεία. Έγινε δημοφιλής από τον υδροθεραπευτή και φυσιοθεραπευτή Sebastian Kneipp. Από τότε, το νερό που πατάει ονομάστηκε και «Kneipping».

επίδραση του βαδίσματος του νερού

 • διεγείρει την κυκλοφορία
 • προάγει την κυκλοφορία του αίματος
 • βοηθά κατά των κιρσών
 • δρα ενάντια στα καυτά πόδια
 • δυναμώνει τις φλέβες
 • προάγει τον ύπνο όταν χρησιμοποιείται το βράδυ
 • βοηθά στις ημικρανίες
 • έχει βλαστική σταθεροποιητική δράση
 • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν πατάτε νερό, η κυκλοφορία σας διεγείρεται και η αρτηριακή ροή του αίματος προωθείται. Τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται λόγω του ψυχρού ερεθίσματος. Ταυτόχρονα, οι μύες των ποδιών βρίσκονται σε κίνηση, ώστε να προωθείται η φλεβική ροή του αίματος και να αποτρέπονται οι κιρσοί.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα με τη θεραπεία Kneipp

Εάν χρησιμοποιείται τακτικά το νερό που πατάτε, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ενισχυθεί, έτσι ώστε κάποιος να είναι λιγότερο ευάλωτος σε ασθένειες, π.χ. γρίπη Β. ή κρυολόγημα. Υπεύθυνη για αυτό είναι η ρύθμιση της θερμότητας στο σώμα, η οποία ενεργοποιείται μετά από ένα κρύο ερέθισμα. Αυτό εξασφαλίζει περισσότερη ροή αίματος στα όργανα και σε ολόκληρο το σώμα, το οποίο μεταφέρει οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά, ορμόνες, ένζυμα, θερμότητα και αντισώματα και απομακρύνει τις τοξίνες.

Σωστό βάδισμα του νερού – έτσι λειτουργεί

Υπάρχουν εγκαταστάσεις Kneipp σε πολλά σπα και πάρκα σπα στη Γερμανία. Σε αυτή τη λίστα θα βρείτε όλες τις δημόσιες εγκαταστάσεις. Οι εγκαταστάσεις βάδισης του νερού δημιουργούνται συχνά τεχνητά. Μερικές φορές μπορούν να βρεθούν και σε μικρά ποτάμια. Ωστόσο, εάν δεν έχετε την ευκαιρία να πάρετε τη θεραπεία Kneipp έξω, μπορείτε επίσης να μετακινήσετε το νερό μέσα στους δικούς σας τέσσερις τοίχους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας κουβάς ή μια μπανιέρα και νερό που δεν είναι περισσότερο από 18 βαθμούς ζεστό.

Έτσι λειτουργεί:

 1. Πριν μπείτε σε κρύο νερό, θα πρέπει να έχετε ζεστά πόδια με καλή κυκλοφορία.
 2. Πάρτε το Kneipp στο σπίτι, γεμίστε έναν κουβά ή την μπανιέρα σας με νερό μέχρι ακριβώς κάτω από τα γόνατά σας.
 3. Είτε στο σπίτι είτε σε εγκαταστάσεις, μπείτε στο νερό αργά. Με κάθε βήμα βγάζεις αργά τα πόδια σου από το νερό και μετά βουτάς ξανά στο λεγόμενο «βήμα του πελαργού».
 4. Στην ιδανική περίπτωση, το νερό φτάνει ακριβώς κάτω από τα γόνατα.
 5. Δοκιμάστε να πάρετε το Kneipp για ένα έως δύο λεπτά και μετά να ξεκουραστείτε για περίπου μία ώρα. Μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ξανά αίτηση.
 6. Αφού φύγετε από την πισίνα ή τον κουβά, περπατήστε μερικά ακόμη βήματα. Στη συνέχεια, τα πόδια και τα πόδια σκουπίζονται με μια πετσέτα. Τα πόδια και τα πόδια σας πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ. Λίγο αργότερα θα πρέπει να αισθάνεστε ζέστη και μυρμήγκιασμα.
 7. Μετά τη χρήση, θα πρέπει να αποφεύγετε τα βαριά φορτία και να πίνετε άφθονο νερό.